Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" sezonu noslēgs Mitiščos pret "Atlant"

© f64

Kontinentālās hokeja līgas septītās sezonas regulārajam čempionātam punktu šovakar pieliks pirms nepilnas nedēļas cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm zaudējušais Rīgas "Dinamo", kas pulksten 18:30 izbraukumā tiksies ar Mitišču "Atlant", kuru izdevies pārspēt trijos no četriem savstarpējiem dueļiem. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" izredzes piedalīties Gagarina kausa izslēgšanas spēlēs zaudēja pagājušajā piektdienā, taču vienības treneriem iemesla sūdzēties par motivācijas trūkumu laukumā nebija: pirmajās 12 minūtēs Zagrebas "Medveščak" vārtos tika raidītas trīs ripas, nodrošinot panākumu ar 3:1. Tomēr pirms divām dienām rīdzinieki ceturto reizi nespēja pārspēt sāncenšu vārtsargu, ielaida 11 sekundes pirms pamatlaika noslēguma un ar 0:1 atzina Minskas "Dinamo" pārākumu, zaudējot izredzes Rietumu konferences kopvērtējumā apsteigt Mitišču "Atlant" un pacelties uz desmito pozīciju.

Taču Rīgas "Dinamo" ir dota iespēja sabojāt sāncenšu cerības izslēgšanas spēļu sakarā, jo Mitišču "Atlant" joprojām saglabā izredzes kvalificēties Gagarina kausam. Lai to paveiktu, laukuma saimniekiem šovakar jāizcīna trīs punkti un jācer uz "Sochi" un Čerepovecas "Severstal" neveiksmēm. "Atlant" pēdējās piecās cīņās tikusi pie četriem panākumiem, piektdien atstājot sausā Kontinentālās hokeja līgas labāko uzbrukumu Sanktpēterburgas SKA, taču savstarpējos dueļos labāk veicies rīdziniekiem.

Rīgas "Dinamo" uzvarējusi abās spēlēs savā laukumā (4:2 un 3:1), kamēr izbraukumā panākumi dalīti uz pusēm - 1:4 un 3:2. Taisnības labad jāmin, ka pēdējā mačā rīdzinieki līdz 28. minūtei bija iekrājuši trīs vārtu handikapu, kuru noslēdzošajā trešdaļā gandrīz izsēja. Pārsteidzoši, ka četrās spēlēs pret Mitišču "Atlant" visvairāk punktu starp uzbrucējiem - trīs - sakrājis ceturtā virknējuma uzbrucējs Gunārs Skvorcovs; trīs punkti ir arī aizsarga Krišjāņa Rēdliha kontā.

Regulārā čempionāta griezumā Mitišču "Atlant" rezultatīvākais spēlētājs ir 1993. gadā dzimušais Sergejs Šmeļovs, kurš 54 mačos guvis tikai deviņus vārtus, taču 27 reizes palīdzējis izcelties komandas biedriem, par 15 punktiem apsteidzot pērn sasniegto. 32 punkti ir Artjoma Černova kontā, bet viņam seko amerikāņu aizsargs Metjū Gilrojs ar 30 punktiem. Ceturtais ar 29 punktiem ir cits 1993. gadā dzimušais uzbrucējs Ņikita Sošņikovs, kamēr piektais rezultatīvākais "Atlant" hokejists Andreass Engkvists komandu pameta vēl pirms Ziemassvētkiem, pievienojoties regulārā turnīra uzvarētājai Maskavas CSKA.

Viņš to paveica kopā ar čehu aizsargu Ondržeju Ņemecu, kamēr cits čehs Petrs Vrana kopā ar baltkrievu Konstantīnu Koļcovu devās palīgā Kazaņas "Ak Bars", bet Igors Radulovs pievienojās Sočiem. Taču palikšana bez vairākiem līderiem Mitišču "Atlant" netraucēja. Lielāko vezumu aiz sevis velk somu vārtsargs Ate Engrēns, kurš laukumā devies 55 no 59 spēlēm, divas reizes cietoksni nosargājot neskartu, atvairot 91,5% sāncenšu raidījumu un vidēji spēlē ielaižot 2,51 ripu.