Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Dreiškens par dāmu bobsleju: "Latvijā nav spēcīgu sieviešu"

© Romuals Vambuts no no Vinterbergas

Pasaules bobsleja sezonas līdera Oskara Melbārža stūmējs Daumants Dreiškens sarunā ar krievu reportieri skaidro, kāpēc Latvijai nav sieviešu divnieka. Mūsu sportistiem pasaules čempionātā Vinterbergā neizdevās iegūt zeltu divniekos, bet vēl ir cerība uz zeltu četriniekos.

Bet kāpēc Latvijas izlasei nav sieviešu divnieka? "Latvijā nav tik spēcīgu sieviešu," norāda varenais latviešu stūmējs Daumants Dreiškens. "Pirms dažiem gadiem mēģināja ekipāžu savākt no bijušajām kamaniņniecēm, taču nekas labs no tā neiznāca."

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis šosezon izcīnīja Pasaules kausu gan divniekos, gan četriniekos. Kaut kas tāds Latvijai līdz šim nebija bijis. "Sezona izdevusies veiksmīga. Nav nekāda pamata būt sarūgtinātiem par to, ka neizcīnījām pasaules čempionāta zeltu divniekos. Sudrabs ir ļoti labs rezultāts. Latvijas izlase līdz šim nekad nebija ieguvusi sudraba medaļas pasaules čempionātā," atzīst Dreiškens.

Latvijas sportisti jau pirms starta zināja, ka divniekos būs grūti cīnīties ar vāciešiem viņu mājas trasē. "Mēs bijām tam gatavi. Tagad esam laimīgi, ka izcīnījām sudrabu. Trases augšējo daļu mums ne reizi neizdevās labi izbraukt, varbūt tāpēc zaudējām Frīdriham. Lejā ātrums bija labs," saka gulbenietis. "Ir iespēja pacīnīties par zeltu četriniekos - ceram uz šīm sacensībām."

Tagad pasaules čempionātā jau izcīnīts sudrabs, bet četriniekos mūsējie mērķē uz zeltu. Pasaules čempionāta četrinieku sacensības notiks 7.-8. martā. Četrinieku godalgas tiks sadalītas sieviešu dienā.