Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

PČ: Pēc otrā brauciena Martins pirmais, Tomass trešais

© Romualds Vambuts no Vinterbergas

Sācies pasaules čempionāts skeletonā Vinterbergā, kur vīriešu konkurencē aizvadīti pirmie divi braucieni. Martins Dukurs otrā brauciena sākumā startā piedzīvoja nelielu neveiksmi, taču spēja saglabāt pirmo vietu, kamēr Tomass Dukurs ieņem trešo pozīciju.

Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs bija izvēlējies trešo starta numuru, savukārt Tomass Dukurs, sezonas vicečempions, bija izvēlējies otro numuru. Pirmais trasē devās viens no galvenajiem latviešu konkurentiem Metjū Entuāns. Laika apstākļi bija piemēroti sacensībām, un arī pats Martins vakar bija atzinis, ka Vinterbergas trasi un tās ledu tik labā kvalitātē vēl nebija redzējis.

Tomass Dukurs Entuāna piedāvāto līdera laiku ātri noraidīja un uzrādīja rezultātu (56.45), kas tikai nedaudz atpalika no viņa brālim piederošā trases rekorda. Taču tad trasē devās Martins Dukurs un ar lielisku startu (4,89) aizšāvās lejup pa reni. Viena neliela kļūdiņa gan tika pieļauta trases vidū, taču tas netraucēja attīstīt iespaidīgu beigu ātrumu un Tomasa laiku pārspēt par pussekundi(!). Jauns trases rekords un noteikts ļoti grūts kontrollaiks konkurentiem.

Kā piektais startēja Aleksandrs Tretjakovs, taču vienmēr startā lieliskais krievs šoreiz Martinu pārspēja tikai par 0,02 sekundēm, bet turpmākajā trasē nespēja turēt līdzi un zaudēja 0,3 sekundes. Tas gan ļāva viņam atbīdīt Tomasu uz trešo vietu. Savukārt ceturtajā vietā esošais Aksels Jungks no Tomasa atpaliek par 0,09 sekundēm.

Pirmais trijnieks atlikušajā sacīkšu laikā vairs nemainījās. Entuāns noslīdēja līdz 11. vietai, bet Ņikita Tregubovs ieņēma piekto vietu.

Otrajā braucienā teju visi, kas brauca sākumā, uzlaboja savus rezultātus, taču neveiksmīgs brauciens izdevās Kilinam fon Šleinicam, kurš pirmajā braucienā ieņēma astoto vietu, taču pēc otrā braucienā viņu bija panācis Dominiks Pārsonss. Savukārt korejietis Sungbins Juns atkāpās uz desmito vietu. Lieliski nobrauca Grotērs, kurš krietni apsteidza Tregubovu un atspēlēja atstatumu no sava tautieša Jungka, pakāpjoties uz ceturto vietu.

Tomass Dukurs uzlaboja savu starta laiku, taču trases augšdaļu neizbrauca perfekti. Tika gan uzņemts lielisks ātrums, kas palīdzēja uzrādīt tādu pašu laiku kā Grotēram un nosargāja savu pārsvaru summā. Tiesa, Tretjakovs ar vēl lielākām kļūdām palielināja savu pārsvaru pār Tomasu līdz 0,52 sekundēm. Tretjakovs arī tikai nedaudz atpalika no Martina pirmā brauciena rezultāta.

Savukārt Martins Dukurs otrā brauciena startā piedzīvoja neveiksmi – starta kreisā grope, visticamāk, nebija sagatavota pietiekami dziļa, un kamanas izleca ārā no tās. Par laimi, izdevās izvairīties no vēl lielākas katastrofas, un Martins aizbrauca trasē. laiks gan bija zaudēts daudz, taču trasē izdevās atgūties un uzrādīt otru labāko laiku tikai aiz Tretjakova. Kopvērtējumā pārsvars sarucis lidz +0,17 sekundēm.

V.SportistsValsts1. brauciens2. brauciens 
1. M. Dukurs Latvija 55.94 (TR) 56.10 1:52.04
2. A. Tretjakovs Krievija 56.24 55.97 +0.17
3. T. Dukurs Latvija 56.45 56.28 +0.69
4. K. Grotērs Vācija 56.66 56.28 +0.90
5. A. Jungks Vācija 56.54 56.44 +0.94
6. Ņ. Tregubovs Krievija 56.63 56.53 +1.12
7. D. Greščišins Kanāda 56.71 56.76 +1.43
8. K. fon Šleinics Vācija 56.72 56.79 +1.47
  D. Pārsonss Lielbritānija 56.79 56.72 +1.47