Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Mika Šūmahera debija F1 izmaksās 100 tūkstošus eiro

© italiaracing.net

Savā pirmajā formulu sacīkšu sezonā Mikam Šūmaheram nepieciešamais budžets sastāda 100 tūkstošus eiro, ziņo vācu laikraksts "Bild".

Jau vēstīts, ka septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls ir beidzis karjeru kartingā un šogad pirmo reizi aizvadīs sezonu formulu autosacīkstēs. 15 gadu vecumā Miks Šūmahers debitēs Vācijā bāzētajā jaunizveidotajā ADAC F4 čempionātā, pārstāvot holandiešu komandu "Van Amersfoort Racing".

Šūmahera ģimenei un jaunā sportista sponsoriem viena sezona Formulā 4 izmaksāšot 100 tūkstošus eiro, ziņo "Bild". Tajā pašā laikā, ņemot vērā to, ka visiem braucējiem būs aptuveni vienādas iespējas tehniskajā jomā, Šūmaheram savs potenciāls būs jāpierāda ar rezultātiem.

"Formulā 4 puišiem pašiem būs jāizpelnās lauri," uzsver bijušais F1 pilots Gerhards Bergers.

Miks Šūmahers ir 2014. gada pasaules, Eiropas un Vācijas vicečempions kartingā.

Lai gan daudzi par Mihaela Šūmahera atvasi vēlētos uzzināt vairāk, to nemaz nebūs tik viegli izdarīt. Miks neesot aktīvs komunikācijā ar saviem faniem un Šūmaheru ģimene rūpīgi sargā iekšējās lietas no preses acīm. Tiesa, intervija gaidāmajā sezonā noteikti neizpaliks.

"Jebkuras preses publikācijas, kurās tiks sniegta informācija ne tikai par sportiskajiem sasniegumiem, nav pieņemama," Šveices laikraksts "Blick" citē Šūmahera pārstāvi Sabīni Kēmu. "Miks arī neizmanto sociālos tīklus."

Tikmēr Mihaels Šūmahers turpina atlabt no 2013. gada nogalē slēpošanas laikā gūtās galvas traumas un informācija par slavenā čempiona veselības stāvokli oficiāli tie izpausta reti. Pēdējās ziņas liecina, ka kāds ir nozadzis Šūmahera personīgajam ārstam piederošu portatīvo datoru, iespējams, tādā veidā cenšoties iegūt sīkāku informāciju par vācieša ārstēšanās procesu, ko savukārt varētu izmantot savtīgiem mērķiem.