Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Dukuriem izšķirošie braucieni par pasaules čempionāta medaļām

© Romualds Vambuts no Vinterbergas

Šodien Vinterbergas trasē Vācijā tiks noskaidrots 2015. gada pasaules čempions skeletonā. Pēc pirmajiem diviem braucieniem vadībā ir Martins Dukurs, bet trešais ir viņa brālis Tomass. Trešā brauciena starts paredzēts plkst. 15:30.

Pēc pirmās sacensību dienas Martina Dukura pārsvars pār galveno konkurentu Aleksandru Tretjakovu ir tikai 17 sekundes simtdaļas. Paredzams, ka zelts tiks sadalīts tieši šo abu sportistu cīņā. Pēc pirmā brauciena Pasaules kausa izcīņas uzvarētāja M. Dukura pārsvars bija 0,3 sekundes, taču neveiksme otrā brauciena startā neļāva latvietim atrauties vēl vairāk.

Trešo vietu tikmēr centīsies nosargāt Tomass Dukurs. Līdz Tretjakovam pēc diviem braucieniem ir jau vairāk nekā pussekunde, līdz ar to palikušas tikai pavisam nelielas izredzes uz pakāpšanos augstāk. T. Dukura galvenie sekotāji ir vācieši Grothērs un Jungs, kuri atpaliek attiecīgi 21 un 25 sekundes simtdaļas.

Visticamāk, sportistu prātus pirms sacensībām nodarbinās jautājums par trases stāvokli. Otrā brauciena starta ieskrējiens sagādāja problēmas ne tikai M. Dukuram, bet arī vairākiem citiem sportistiem. "Jau pēc pirmajiem treniņiem organizatori Vinterbergā solīja, ka sakārtos šo gropi. Taču viņi neko nav izdarījuši, kā vajag. Apbēdinoši! Tu nevari parādīt savu potenciālu, jādomā par citām lietām," sacīja M. Dukurs.

Trešais brauciens sāksies plkst. 15:30. Sportistu starta numuri būs atbilstoši to vietai divu braucienu summā, tātad M. Dukurs startēs pirmais, bet T. Dukurs – trešais. Ceturtajā braucienā (sākums plkst. 17:00) 20 labākie sportisti startēs apgrieztā secībā – no 20. uz pirmo vietu. Vīru sacensības tiešraidē būs iespējams vērot LTV7 kanālā.

Šodien pirmos divus braucienus aizvadīs skeletonistes, kuru vidū būs arī vienīgā Latvijas pārstāve Lelde Priedulēna. No 29 sportistēm latvietei ticis 17. starta numurs pirmajā braucienā, kas sāksies plkst. 12:00. Otrā brauciena starts būs ap plkst. 13:35.

Pēdējos treniņu braucienos pirms sacensībām Priedulēna uzrādīja 19. un 16. ātrāko laiku. Pasaules kausa izcīņu latviete noslēdza 21. vietā (izlaida trīs posmus), bet FIBT rangā Priedulēna ieņem 19. vietu.