Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Martinam Dukuram trešais pasaules zelts, Tomasam pirmā medaļa

© Romualds Vambuts

Trešo reizi savā karjerā par pasaules čempionu skeletonā kļuva Latvijas sportists Martins Dukurs, kurš savu tuvāko sāncensi Aleksandru Tretjakovu četru braucienu summā apsteidza par 0,69 sekundēm.

Savukārt pirmoreiz pasaules čempionātu medaļu izcīnīja Tomass Dukurs, kurš Vintenbergas trasē izcīnīja bronzu.

Pēdējā un izšķirošajā braucienā nopietna cīņa par medaļām izpalika. Atstarpes starp skeletonistiem bija pārāk lielas, un neviens no līderiem nepieļāva rupjas kļūdas. Martins Dukurs pēdējā braucienā vēl par 0,24 sekundēm pārspēja tuvāko sekotāju Aleksandru Tretjakovu un pārsvaru palielināja jau līdz gandrīz septiņām desmitdaļām. Savukārt Tomasa Dukura atstarpe no Tretjakova pieauga līdz 0,83 sekundēm, bet ceturtajā vietā aiz Tomasa palika cits krievu sportists Ņikita Tregubovs, kurš pēc trim braucieniem bija sestais.

Martinam Dukuram tas bija jau trešais pasaules čempiona tituls - iepriekš triumfēts arī 2011. gadā Kēnigzē un 2012. gadā Leikplesidā. Iepriekšējā pasaules čempionātā 2013. gadā Martins ieguva sudraba medaļu, piekāpjoties tieši Tretjakovam. Savukārt Tomasam Dukuram tā bija pirmā pasaules čempionātu medaļa viņa karjerā. Līdz šim Tomasa labākais sasniegums bija piektā vieta pirms trim gadiem.

Tomass pēc sacensību beigām neslēpa prieku, ka beidzot izcīnījis medaļu, un pateicās gan ģimenei, gan komandai, gan arī līdzjutējiem. Savukārt Martins Dukurs pauda patīkamu izbrīnu par to, ka šī sezona izdevusies tik perfekta, un nelaida garām izdevību paslavēt vecāko brāli ar ilgi gaidītā cēlmetāla iegūšanu.