Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Girgensons: "Nezinu, kad varēšu spēlēt..."

© F64

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo „Sabres” hokejists Zemgus Girgensons vēlas palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā Prāgā. Latvietis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pavēstīja, ka turpina ārstēt 24. februārī gūto kājas savainojumu un, ja atlabšanas process noritēs pēc plāna, būs palīgs izlasei, vienlaicīgi gan atzīstot, ka galvenais šobrīd tikt skaidrībā ar veselības problēmām. Hokejists šobrīd pat vēl nevar pateikt konkrētu dienu, kad atgriezīsies uz ledus.

Girgensons laukumā nav devies kopš 24. februāra, kad NHL regulārā čempionāta mačā, pēc pretinieka metiena ripa trāpīja pa neaizsargātu hokeja formas vietu un latvietis uz ledus saļima, vēlāk laukumu atstājot vien ar komandas biedru palīdzību. Lai arī sākotnēji tika minēts, ka savainojums nav pārāk nopietns, šobrīd Girgensons, kuram šī ir otrā sezona NHL, uz ledus nav izgājis jau vairāk nekā mēnesi.

Tā kā lieliem soļiem tuvojas PČ Prāgā, aktualizējies jautājums, vai viens no šī brīža labākajiem latviešu hokejistiem maijā varēs palīdzēt Latvijas izlasei. „Protams, gribu spēlēt pasaules čempionātā, bet šobrīd visu sadziedēt ir galvenais. Viss atkarīgs, vai būšu gatavs spēlēt par visiem simts procentiem un vai savainojuma sekas neradīs problēmas,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidro hokejists. Girgensons atklāj, ka savainojums izrādījies daudz nopietnāks, nekā sākumā šķitis. „Lēnam dzīst, progress ir jūtams, taču trauma bija daudz bīstamāka, nekā bija domāts sākumā. Veselība pirmajā vietā, šobrīd nav zināms, kad varēšu spēlēt,” skaidro spēlētājs, kurš 61 NHL mačā šosezon guvis 15 vārtus un izdarījis 15 rezultatīvas piespēles.

Bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana vadītajai „Sabres” komandai NHL regulārajā čempionātā vēl atlicis aizvadīt astoņus mačus, un pēdējā informācija no trenera liecina, ka viņš ar latvieša palīdzību šosezon vairs nerēķinās.