Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas hokeja izlase bezcerīgi zaudē norvēģiem

© f64

Latvijas hokeja izlase zaudējusi ceturtajā pārbaudes spēlē pēc kārtas, izbraukuma mačā Norvēģijā kapitulējot ar 3:7. Vārtus Latvijas sastāvā guva Jānis Sprukts un Andris Džeriņš, abi to paveica pēc lieliskām komandas biedru piespēlēm vairākumā, kā arī trešajā periodā ar cīņu un realizētu izgājienu viens pret vienu izcēlās Koba Jass.

Latvijas vārtos šodien stājās Elvis Merzļikins,aizstājot Edgaru Masaļski, savukārt uzbrucēju rindās izmaiņas ieviesa Ginta Meijas savainojums, tāpat arī spēlei nebija pieteikti Rodrigo Ābols un Mārtiņš Cipulis, kuru vietas ieņēma Koba Jass, Gunārs Skvorcovs un Andris Džeriņš.

Spēle gan iesākās līdzīgi kā vakar,proti, ar zaudētiem vārtiem - Elvis Merzļikins izgāja no vārtiem, taču viņa piespēli partneri laicīgi neapstrādāja, ripa tika pārtverta un raidīta vārtos, kuros Merzļikins atgriezties nepaspēja. Tūlīt pēc tam gan Miķeļa Rēdliha lielisks reids vairākumā izkārtoja metienu tukšā vārtu stūrī Jānim Spruktam, tādējādi iepriekšējo spēļu "norma" (vieni vārti) bija sasniegta.

Pirmā perioda labā ziņa bija tā, ka vēlreiz tika lieliski izspēlēts vairākums, kurā Andris Džeriņš izmantoja Kaspara Daugaviņa piespēli vārtu priekšā, taču sliktā ziņa tā, ka aizsardzības paviršību dēļ norvēģi guva divus vārtus un bija vadībā 3:2. Vienreiz tika pieļauts izgājiens divi pret vienu, kurā Merzļikins atvairīja pirmo metienu, taču neviens nepalīdzēja atkārtotajā metienā, bet pēc tam Galviņš vārtu priekšā nepamanīja, ka ripa ir viņam aiz muguras, un pirmais pie tās piesteidzās Anderss Bastiansens.

Otrā perioda ievadā Latvija izskatījās saņēmusies un arī ieguva tiesības spēlēt piecatā pret trim, taču lieliskā iespēja palika neizmantota. Vēl sliktāk, noraidījumu nopelnīja Roberts Lipsbergs, un Kens Andrē Ūlimbs raidīja ceturto ripu Merzļikina vārtos. Spēles ātrums pamazām kritās, jo norvēģi nekautrējās vairāk uzmanības pievērst aizsardzībai, un perioda beigās par sitienu ar nūju noraidījumu līdz spēles beigām saņēma Daugaviņš.

Pēdējā perioda sākumā Beļavskis pamainīja uzbrucēju virknējumus un centās salauzt spēli ar pāreju uz trim maiņām, taču atkal bezzobains vairākums, un Cibuļska un Džeriņa noraidījuma dēļ Latvija palika trijatā. Norvēģiem vajadzēja burtiski pāris sekundes, lai panāktu 5:2. Latvija turklāt palika mazākumā, un spēcīgs metiens no tālas distances sāpīgi trāpīja pa Merzļikina plecu, tiesa, pēc nelielas pauzes Latvijas vārtsargs bija gatavs turpināt cīņu.

Visus atspēlēšanas mēģinājumus iznīcināja vairāki noraidījumi, bet 57. minūtē skatu vēl drūmāku padarīja Stefans Toresens, raidot sesto ripu Merzļikina vārtos. Atlika vairs tikai zaudēt ar cieņu, taču nesanāca arī tas - Cibuļskis rupji "izslēdza" pretinieku uzbrucēju, nopelnot noraidījumu. Koba Jass mazākumā gan spēja pārtvert ripu un realizēt izgājienu viens pret vienu, padarot spēle gala rezultātu mazāk pesimistisku.

Euro Hockey Challenge, 17. aprīlis, Bergena

Norvēģija - Latvija 7:3 (3:2, 1:1, 2:1)

Vārti: 2:45 Stene (Roests) 1:0, 3:40 Sprukts (M. Rēdlihs) 1:1, 5:19 Roests (Asks) 2:1, 10:47 Bastiansens (Djupviks Lovlī, Sorviks) 3:1, 14:00 Džeriņš (Daugaviņš, Bukarts) 3:2 30:13 K. Ūlimbs (Serviks, Martinsens) 4:2 47:36 Norstebo (K. Ūlimbs, Martinsens) 5:2 56:04 Toresens (Odegārs, Stene) 6:2 57:31 K. Jass 6:3 59:30 Holoss (Bastiansens, Olsens) 7:3