Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Mažutis pēdējā sekundē izrauj Liepājas otro uzvaru pār "Baronu/LDz"

© Ģirts Ģertsons/Liepajaslauvas.lv

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijā "Liepāja/Triobet" panāca 2:0 pārsvaru pār "Barons/LDz", izraujot saspringtu uzvaru 67:64. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā Barons bija vadībā ar +13, taču Liepāja atspēlējās un pēdējā sekundē uzvaras tālmetienu iemeta Lietuvas leģionārs Andrius Mažutis.

"Barons/LDz" ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē bija zaudējusi Liepājai ar 18 punktu pārsvaru, taču šodien izrādīja ļoti skaidras revanša vēlmes pazīmes. Pirmajā puslaikā ritēja līdzvērtīga cīņa, kurā ar 33:32 uzvarēja baronieši, taču problēmas viņiem sagādāja piezīmju skaits.

Spēle turpināja ritēt punkts punktā, līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam, kad pēc Kaspara Ciprusa danka un leģionāru Burenko un Gļebova metieniem "Barons" izrāvās vadībā ar +13 (61:48). Uvja Helmaņa vadītā komanda gan nepadevās - īstajā brīdī tālmetienu iemeta Andrius Mažutis,bet Liepājas aizsardzība noturējās uz nulles teju trīs minūtes.

Septiņus punktus pēc kārtas guva Edgars Žeļonis, bet 40 sekundes pirms pamatlaika beigām Mareks Jurevičus ar diviem sodiņiem panāca jau plus viens Liepājai. Piekto piezīmi bija saņēmis Burenko, ar nesavaldību atkal izcēlās Kambala, taču Gļebovs 14 sekundes pirms beigām izprovocēja piezīmi. Precīzs gan bija tikai otrais soda metiens, taču neizšķirts 64:64 panākts.

Bumba nonāca Liepājas rīcībā, un Jānis Antrops pēc ilga dribla izspēlēja Mažutim, kura nervi ne mirkli nenotrīsēja - precīzs tālmetiens, un 67:64. Vēl gan palika 0,7 sekundes, kas, atceroties pēdējo dienu notikumus LBL, vēl lika nezaudēt uzmanību spēlei, taču šoreiz brīnums nenotika, un "Liepāja/Triobet" panāca 2:0 sērijā. Līdz vietai pusfinālā tai pietrūkst vairs tikai vienas uzvaras, kuru būs iespēja izcīnīt otrdien.

Šodien zaudētāju sastāvā pa 18 punktiem guva Kedžo un Gļebovs, bet Kambala palīdzēja ar desmit punktiem. Mača varonis Mažutis to noslēdza ar 14 punktiem, savukārt rezultatīvākais Liepājas sastāvā bija Lauris Blaus ar 16 punktiem. Pagalam neveiksmīga spēle leģionāram Dveinam Džonsonam, kurš aizmeta garām visus 11 metienus no spēles.

Barons/LDz - Liepāja/Triobet 64:67 (18:15, 15:17, 17:14, 14:21)

Barons/LDz: Kedžo 18, Gļebovs 18 (9atlb.), Kambala 10, Ošiņš 8, Cipruss 4, Burenko 3 (7atl.b. 6 r.p.), Rudmiezis 3, Rozītis, Mizis

Liepāja/Triobet:Blaus 16, Mažutis 14, J. Antrops 12, Žeļonis 11 (10atl.b.), Jurevičus 5, Leimanis 4, Miglinieks 3, Helmanis 2, Džonsons, Jahovičs