Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Baumanis izcīna trešo vietu, Nitišs apstājas pusfinālā

© Rihards Baumanis'

Šodien Portugālē, Montalegres trasē, tika aizvadīta Eiropas un pasaules rallijkrosa čempionāta posma noslēguma diena. Kvalifikāciju sekmīgi pārvarēja Reinis Nitišs un Jānis Baumanis attiecīgi "SuperCar" un "Super 1600" klasēs. Baumanis izcīnīja trešo vietu, bet Nitišs apstājās pusfinālā.

Vakar Portugālē "SuperCar" klasē tika aizvadīti divi no četriem kvalifikācijas braucieniem. Pirmo braucienu summā Reinis Nitišs ieņēma devīto vietu, bet šodien pirmo piegājienu noslēdza ar 13. vietu, kas kopvērtējumā lika latvietim atkāpties uz desmito pozīciju. Mainīgo laikapstākļu dēļ konkurentiem bija nedaudz labāki apstākļi (nelija), līdz ar to izdevās uzrādīt ātrākus laikus.

"OlsbergMSE AB" sportists Nitišs ceturtajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja devīto ātrāko laiku. Četru braucienu summā latvietis palika 11. vietā un kvalificējās pusfinālam. Tajā savā braucienā Reinis palika piektais sešu braucēju konkurencē un finālā netika.

Pēc pirmās dienas līderpozīcijas "Super 1600" klasē ieņēma "SET Promotion" komandas braucējs Jānis Baumanis. Šodien latviešu autosportists ar priekšējās piedziņas "Renault Twingo" ieņēma ceturto vietu atlikušajā kvalifikācijas braucienā, taču tas netraucēja saglabāt līderpozīcijas četru braucienu summā.

Baumanis un vēl 11 labākie sportisti startēja pusfinālā, kur noskaidroja sešus finālistus. Latvietis vienā no diviem braucieniem palika trešais, līdz ar to garantēja iespēju cīnīties par uzvaru visā posmā. Finālā "Super 1600" klasē latvietis ierindojās trešajā pozīcijā, kas līdz ar lielisko sniegumu kvalifikācijas braucienos ļauj viņam atrasties kopvērtējuma tabulas galvgalī.