Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Latvijas garākajiem skrējieniem pievienojas Pirmais Salaspils pusmaratons

© Publicitātes foto

Lai gan šis ir pirmais tik plaša mēroga pasākums, tomēr Salaspils nav nekāda iesācēja garo skrējienu jomā. Savulaik popularitāti iekaroja piedzīvojumu sacensības „Krampis” un „Āķis”, jau vairākus gadus Botāniskajā dārzā notiek pusmaratona sacensības „Noķer vēju”, taču 30. maijā Novada svētku laikā notiks Pirmais Salaspils pusmaratons, kurā jau pieteikušies dalībnieki no visas Latvijas un pat no Portugāles!

Savus spēkus skrējēji pierādīs jau pavisam nopietnā un akreditētā trasē trijās distancēs - „Ezerkauliņu” tautas skrējienā (5,14261 km) un „Knauf” skrējienā (10,28522 km), bet spēcīgākie tiksies 21,0975 km garajā pusmaratona skrējienā. Savukārt paši mazākie piedalīsies 400 m „Druvas” skrējienā.

Katrā vecuma grupā 1.- 3. vietu ieguvējus apbalvos ar medaļām un diplomiem, bet absolūtajā vērtējumā pie naudas balvām tiks pirmie seši pusmaratona distances finišētāji sieviešu un vīriešu grupās (neatkarīgi no vecuma grupas). Ātrākie skrējēji saņems 300 eiro, 2.vietas ieguvēji – 200 eiro, bet trešie – 150 eiro naudas balvu. Naudas balvas saņems arī 4., 5.un 6.vietas ieguvēji. Pusmaratona medaļas un noderīgas dāvanas no mūsu atbalstītājiem saņems ikviens, kurš pieveiks garākās distances.

Organizatori lūdz visus dalībniekus pirms reģistrēšanās kārtīgi iepazīties ar nolikumu, kas atrodams www.sportlat.lv un http://salaspilspusmaratons.lv.

Uz tikšanos pusmaratonā!

Bet pēc tam, vakarā, kopā svinēsim Salaspils novada svētkus kopā ar "The Sound Poets", brāļiem Auzāniem un „Slaveno Jersikas orķestri”, „Latvian Blues Band” un citām zvaigznēm.