Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Urbanovičs, Bricis un Nākums atgriežas Latvijas biatlona izlasē

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vitālijs Urbanovičs pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezies darbā Latvijas izlasē, paziņoja Latvijas Biatlona federācija. Urbanovičs kopā ar Intaru Bērkuli strādās kā izlases galvenie treneri.

Latvijas Biatlona federācijas jaunā prezidente Baiba Broka pirms gada kā vienu no prioritātēm izvirzīja kādreizējā lielā četrinieka atgriešanos Latvijas biatlona saimniecībā. Gundars Upenieks jau iepriekš kļuva par federācijas viceprezidentu, Oļegs Maļuhins turpinās attīstīt internātu Madonā, savukārt Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums pievienojušies izlases treneru štābam.

Bricis, vairākas sezonas trenējis Lietuvā, turpmāk strādās par Latvijas junioru un jauniešu izlases treneri, savukārt Nākums kļuvis par izlases šaušanas treneri. Treneru štābā atgriezies arī kādreizējais izlases galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs, kurš pēc aiziešanas no Latvijas izlases strādāja ar Ukrainas sportistiem. Par Urbanoviča mantinieku Latvijas izlasē 2010. gadā kļuva Berkulis, kurš ar Urbanoviču tagad strādāšot duetā.

Nākums jau iepriekš vēl neoficiālā amatā palīdzēja apgūt šaušanu no slēpošanas pārgājušajam Arvim Liepiņam. Federācijas preses konferencē tika vēstīts, ka Liepiņš, lai uzlabotu savu konkurētspēju, jau sācis gatavošanos jaunajai sezonai. Savukārt Andrejam Rastorgujevam tiks piesaistīts jauns šaušanas treneris no Vācijas. Plašāk par minētajiem jaunumiem ziņosim vēlāk.