Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Grandu cīņas: Kanāda eksaminēs Čehiju, Krievija - amerikāņus

© scanpix

Pasaules hokeja čempionāta ceturtajā dienā notiks četras spēles. Par Latvijas un Zviedrijas maču šovakar jau ziņojām atsevišķi, bet citos mačos tiksies Krievija un ASV, Kanāda un Čehija, kā arī Norvēģija un Somija.

Krievija un ASV pasaules čempionātu ir sākušas ar uzvarām. Ja čempionāta pirmajā dienā abas komandas svinēja diezgan pārliecinošus panākumus, tad jau otrajās spēlēs tik viegli vairs negāja, lai gan trīs punkti beigās neizpalika. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija pēc norvēģu sagrāves (6:2) vakar ar 5:3 uzveica Slovēniju, bet amerikāņi triumfam pār Somiju (5:1) aizvakar pievienoja arī panākumu pret Norvēģiju (2:1).

Krievijas izlasei, kura ir pieskaitāma pie galvenajām pretendentēm uz zeltu, pirmajās divās spēlēs nācās saskarties ar sastāva problēmām. Pēc pirmās spēles čempionāts beidzās pieredzējušajam uzbrucējam Danisam Zaripovam, bet cīņā pret slovēņiem vakar žokļa lūzumā iedzīvojās aizsargs Jevgēņijs Birjukovs. Jāņem vērā arī tas, ka tikai pamazām sastāvā sāk iejusties no Ziemeļamerikas atbraukušie uzbrucēji Jevgēņijs Malkins, Vladimirs Tarasenko un Nikolajs Kuļomins.

Citā vadošo izlašu duelī Kanāda sacentīsies ar Čehiju. Kanādieši vakar ar 10:0 iznīcināja Vāciju. Jau pirmajā periodā Kanāda iemeta četras ripas, bet otrajā pārtraukumā devās ar deviņu vārtu pārsvaru. Kanādiešu uzbrukums ar katru periodu spēj uzņemt arvien lielākus apgriezienus, un čehiem šovakar nāksies pamatīgi nopūlēties, lai apturētu Sidniju Krosbiju, Džeisonu Specu, Metu Dušeinu, Teiloru Holu un pārējos Kanādas hokejistus.

Skaidrs, ka čehu ambīcijas pašu mājās notiekošajā turnīrā ir augstas, un spēle pret Kanādu varētu būt labs rādītājs mājinieku izredzēm. Vakar Čehijas izlase atpūtās, bet turnīru sāka ar rezultatīvu zaudējumu zviedriem (5:6 PM) un panākumu pār Latviju (4:2). Pieredzējušajai Čehijas izlasei ar leģendāro Jaromiru Jāgru ierindā daudz ko varētu noteikt vārtsarga izvēle – pirmajos mačos daudz spēlēja Aleksandrs Salāks, kurš gan nerādīja to labāko sniegumu, tikmēr Ondrejs Pavelecs sev atvēlētajās minūtēs pret Latviju bija pārliecinošs.

Šovakar savstarpējo maču aizvadīs arī Norvēģijas un Somijas izlases. Norvēģiem tā būs jau trešā spēle pret grupas vadošajām komandām, taču – tāpat kā Latvijai – Norvēģijai visi izšķirošie mači vēl būs priekšā. Norvēģi sāka turnīru ar 2:6 pret Krieviju un 1:2 pret ASV. Somija tikmēr pēc neveiksmes pret ASV (1:5) vakar izcīnīja drošu uzvaru pār Dāniju (3:0).