Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

PROGNOZES: Latvija pret neērtajiem zviedriem, krievi pret ASV

© scanpix

Pasaules čempionāts Prāgā turpinās – šodien tiks aizvadītas četras spēles, un vismaz divās no tām hokeja līdzjutēji varētu sagaidīt augstākā līmeņa spriedzi. Latvijas izlasei spēle pret allaž neērto Zviedrijas izlasi, bet otrājā dienas mačā tiksies Krievija pret principiālo pretinieku – ASV izlasi.

17.15 LATVIJA – ZVIEDRIJA

Zviedru hokejs mūsu izlasei ir lieliski pazīstams, ar šo izlasi esam tikušies ļoti bieži, bet Latvijas izlases galvenais treneris savus labākos hokejista gadus ir pavadījis tieši "Trīs kroņu" dzimtenē. Savstarpējo spēļu bilance ir gaužām skaudra – vienu vienīgo uzvaru esam guvuši pirms sešiem gadiem, 2009. gada Pasaules čempionātā, kad fantastisku pēcspēles metienu realizēja Aleksandrs Ņiživijs. Šī noteikti bija vēsturiska uzvara, jo pārējos mačos kā uzvarētāji laukumu pametuši zviedri. Arī šodienas mačā izteikti favorīti ir skandināvi – viņiem ir nokomplektēta jauna un talantīga komanda. Šobrīd Zviedrijai ir otrs labākais metienu realizācijas procents (18.18%), kā arī dalīts ceturtais labākais vairākums (20%, dalīts ar Latviju). Uzmanību noteikti jāpievērš augumā raženajai aizsardzības līnijai, kura tiek uzskatīta par šīs komandas lielāko trumpi. Latvijai čempionāts ir iesācies ar diviem itin paredzamiem zaudējumiem, vispirms 1:6 pret Kanādu, bet otrajā mačā pabojāti nervi mājiniekiem čehiem – 2:4. Lai arī sniegums otrajā mačā tika uzlabots, Latvijas vārīgākā vieta ir spēles disciplīna – latvieši šobrīd ir otra rupjākā komanda turnīrā, un skaidrs, ka pret Zviedriju cerēt uz brīnumu, piekopjot šādu tendenci, būs visai naivi.

PROGNOZE: Latvija piedzīvos savu trešo zaudējumu, Masaļska vārtos pabūs vismaz četras ripas.

"Sporta Avīzes" žurnālista Ērika Strausa prognoze: Latvija – Zviedrija 2:5

17.15 KRIEVIJA – ASV

Jau pirms čempionāta Krievijas mediji gaidīja šo maču ar pastiprinātu uzmanību. ASV izlase varētu būt pirmais nopietnais pretinieks Oļega Znaroka vadītajai komandai, kurai nāksies šodien iztikt bez traumētā uzbrucēja Danisa Zaripova un aizsarga Jevgēņija Birjukova. Neskatoties uz šiem trūkumiem, šovakar laukumā dosies iespaidīga uzbrucēju trijotne – Jevgēņijs Malkins, Vladimirs Tarasenko un Nikolajs Kuļomins. Pēc pēdējā mača pret Slovēniju, neapmierināts ar savas komandas darbību bija tieši Znaroks, kurš izlases faniem solīja, ka spēs sakārtot vienības spēli. Tikmēr amerikāņu nometnē viss mierīgi – līdz šim čempionātā izcīnītas divas uzvaras, pirmā no tām lieliskā stilā pret spēcīgo Somiju.

PROGNOZE: Lai arī "uz papīra" favorītu gods viennozīmīgi jāatdod Krievijas izlasei, amerikāņi noteikti būs motivēti un centīsies pierādīt, ka spēj sastādīt konkurenci krievu zvaigznēm. Ja Znaroka izlase nepārdegs, vārtos savā līmenī darbosies Bobrovskis – uzvara neizpaliks, taču vēsturē jau ir bijuši gadījumi, kad emocionālā Krievijas izlase apspēlē pati sevi... Krievija rezultatīvā mačā uzvarēs.

"Sporta Avīzes" žurnālista Ērika Strausa prognoze: Krievija – ASV 5:3