Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

PČH: Šveice ar minimālu pārsvaru uzvar Vāciju

© scanpix

2015. gada pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlases nākamo pretinieču duelī Šveice, pateicoties Denisa Holenštaina aukstasinībai nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, salauza Vācijas valstsvienības pretestību - 1:0. Otrā mačā baltkrievi iemeta piecas bezatbildes ripas Dānijas izlases vārtos - 5:1.

Šveice sagaida rupju kļūdu

Pēc lēnīgā sākuma Šveices valstsvienībai izdevās pārņemt iniciatīvu un izveidot pirmo vērā ņemamo momentu, taču Damjens Bruners desmitajā minūtē pretuzbrukumā divatā pret vienu aizsargu meta garām vāciešu vārtu tālajam stūrim. Gausajā mačā viņš uzbrukuma smailē nokļuva vēl vairākas reizes, un tieši Brunera un Kevina Romī saspēle nepilnas astoņas minūtes pirms fināla sirēnas atnesa panākumu.

Pēc Brunera piespēles no kreisā stūra viens vārtu priekšā palika Deniss Holenštains, un šveiciešu uzbrucējs atbildīgajā momentā nepievīla, nodemonstrējot aukstasinību - noguldīts sāncenšu vārtsargs un panākts 1:0. Mirkli iepriekš vāciešiem talkā nāca pārliktnis, tāpat viņi vairākas reizes tika iespiesti aizsardzības zonā, tādējādi Šveice izcīnīja pelnītus, bet grūtus trīs punktus. Pašās beigās Holenštains pēc Romī piespēles varēja izcelties vēlreiz, bet metienu no trim metriem iztraucēja aizsarga nūja.

Šveices un Latvijas valstsvienības nūjas krustos rīt pulksten 17:15, bet vācieši mūsējiem pretī stāsies piektdien pulksten 21:15.

Baltkrievija gūst piecus vārtus pēc kārtas

Divās spēlēs divus zaudējumus piedzīvojusī un vienu punktu nopelnījusī Dānijas valstsvienība sāka ar asu un momentiem bagātu vairākumu, bet sāncenšu vārtsargs Kevins Lalands tika galā ar vairākiem netraucētiem metieniem no vidējas distances. Tomēr 14. minūtē kapitulēja arī viņš, pēc Mortena Madsena un Niklasa Hardta saspēles tukšos vārtos metot Julianam Jakobsenam. Taču otrajā trešdaļā laukumā valdīja krasi atšķirīga aina - dominēja Baltkrievija, kas nepilnās desmit minūtēs iemeta trīs ripas pēc kārtas.

Jau 44. sekundē Arturs Gavruss izmantoja piespēli no aizvārtes, pēcāk komandu vadībā izvirzīja Jevgeņijs Koviršins, kurš pēc metiena no neērtā satvēriena bija pirmais pie atlēkušās ripas, bet pārsvaru, pieslēdzoties uzbrukumam un saņemot lielisku piespēli no Alekseja Kaļužnija, dubultoja aizsargs Iļja Šinkevičs. Punktu Dānijas cerībām 46. minūtē pielika uzvaras vārtu autors Koviršins, kurš izmantoja pretuzbrukumu divatā pret vienu aizsargu, bet noslēgumā Ivans Usenko no vidējas distances iešāva arī piekto ripu - 5:1 Baltkrievijas izlases labā.

Šveice - Vācija 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 52:16 Holenštains (Bruners, Romī) 1:0

Soda minūtes: 6:12

Metieni: 18:18

Vārtsargi: Leonardo Dženoni - Tīmo Pīlmaiers

Dānija - Baltkrievija 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)

Vārti: 13:38 Jakobsens (Madsens, Hardts) 1:0, 20:44 Gavruss (A. Kosticins, Kaļužnijs) 1:1, 27:27 Koviršins (Kulakovs, Stepanovs) 1:2, 29:35 Šinkevičs (Kaļužnijs, A. Kosticins) 1:3, 45:36 Koviršins (Kulakovs, Šinkevičs) 1:4, 54:44 Usenko (Kitarovs, Demkovs) 1:5

Soda minūtes: 18:8

Metieni: 26:35

Vārtsargi: Patriks Galbraits - Kevins Lalands