Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Fantastiskais Masaļskis un Latvijas izlase izcīna uzvaru pār Šveici

© f64

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta spēlē šodien ar 2:1 pagarinājumā uzvarēja Šveices izlasi. Uzvaras vārtus guva Kaspars Daugaviņš, bet lielisku sniegumu visa mača laikā demonstrēja vārtsargs Edgars Masaļskis.

 

Ar pirmajām minūtēm Šveice ļoti aktīvi sāka lauzties uz Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem, un Latvijas izlase šķietami nebija gatava šādai aktivitātei. Jau ar pirmajiem momentiem glābt savu komandu nācās Edgaram Masaļskim. Pirmajā periodā Latvija divreiz spēlēja mazākumā un vienreiz arī vairākumā, bet kopumā mērķtiecīgāki izskatījās Šveices hokejisti. Latvija diezgan prasmīgi aizsargājās, taču uzbrukumā trūka bīstamu momentu, lai gan metienu attiecība nemaz nebija tik slikta – 12:8 par labu Šveicei.

Otro periodu izlases sāka piesardzīgi, daudz spēka veltot cīņai par ripu un iniciatīvu. Piektajā minūtē ripa iestrēgaLatvijas aizsardzības zonā, tomēr Aleksandra Beļavska vadītā komanda izturēja un sodīja Šveici par aizraušanos ar uzbrukumu – pretuzbrukumā lielisks plaukstas metiens izdevās Andrim Džeriņam, kuram tā bija pirmā ripa pasaules čempionātos.

Kā jau bija gaidāms, Šveice devās prettriecienā. Trīs reizes otrajā periodā Šveice spēlēja vairākumā, bet uzbrukumā bija praktiski visu laiku – Latvijas hokejisti ar grūtībām tika ārā no savas aizsardzības zonas. Joprojām izcils bija Masaļskis, kurš lielāko daļu ripu tvēra cimdā un vairākas reizes nodemonstrēja lielisku veiklību izlases vārtos. Trešdaļas pēdējās sekundēs par perfektu perioda noslēgumu varēja parūpēties Džeriņš un Lauris Dārziņš, taču pretuzbrukums viņu izpildījumā noslēdzās bez metiena.

Trešā perioda sākumā Masaļskim un Latvijas aizsardzībai atelpu ļāva gūt šveicieši, kas pēc skaitliskā sastāva pārkāpuma palika mazākumā. Vairākums latviešiem nebija pārāk veiksmīgs, taču turpinājumā spēle bija krietni līdzvērtīgāka nekā otrajā periodā – Latvijas hokejisti bieži devās pretuzbrukumos un centās apdraudēt Berras sargātos vārtus. Perioda vidū latvieši aizskrēja trijatā pret vienu aizsargu, tomēr Džeriņa metienu atvairīja Berra.

Šveiciešu spiediens tomēr vainagojās ar vārtu guvumu. Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja Matiass Bībers. 59 sekundes līdz pamatlaika šveicieši palika mazākumā, kas ļāva Latvijai cerēt uz panākumu. Vairākums gan netika realizēts, taču jau pagarinājumā Latvijai uzvaru nodrošināja precīzais Kaspara Daugaviņa metiens pēc lieliskas Laura Dārziņa piespēles. Komandas kapteinis ar trešajiem vārtiem čempionātā nodrošināja savai izlasei pirmo uzvaru Prāgā. 

Šveice – Latvija 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)

Vārti: 24:19 Džeriņš (Dārziņš, K. Rēdlihs) 0:1, 58:09 Bībers 1:1, 62:19 Daugaviņš (Dārziņš) 1:2.

Soda minūtes: 6:10.

Metieni: 36:21.

Vārtsargi: Reto Berra – Edgars Masaļskis.