Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš Jūrmalas "Masters" sāk ar pārliecinošu uzvaru

© FIVB

Jūrmalas "Masters" turnīra pamatsacensības atklājis Latvijas vadošais pludmalas volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pirmajā mačā divos setos (21:16, 21:16) pieveica Šveices duetu Kovāču un Kīslingu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Jūrmalas turnīrā, kas ir vērienīgākais pludmalas volejbola pasākums, ko uzņēmusi Latvija, izlikti ar otro numuru un savu pirmo maču uzsāka visai agrā rītā (9:00) pret Šveices pāri Matu Kovāču un Jonass Kīslingu, kuri izsēti ar 18. numuru 24 pamatsacensībās iekļuvušo pāru skaitā. Kopā ir astoņas grupas, katrā pa trim pāriem, un nākamajā kārtā iekļūs labākie divi.

Samoilovs un Šmēdiņš astotdaļfinālam platu soli pretim spēra jau pirmajā setā, kurā jau pašā sākumā ieguva trīs līdz piecu punktu pārsvaru un pārliecinoši aizvadīja setu līdz uzvarai (21:16).

Otrais sets iesākās jau nedaudz nervozāk un šveicieši prata rezultāta ziņā turēt līdzi, taču veiksmīga sērija ļāva panākt 9:5. Latvijas pāri gan vēl nerādīja savu vislabāko sniegumu, bet šveiciešu kļūdas neļāva viņiem atspēlēties. Blokā arvien biežāk precīzi un agresīvi nospēlēja Samoilovs, bet pēc Šmēdiņa lieliski uzņemtas gremdes viņš pats panāca jau 17:11. Perfekts seta nobeigums izpalika, jo Kovāčs un Kīslings vēl guva piecus punktus, taču Samoilovs ar spēcīgu gremdi izmantoja otro mačbumbu (21:16).

Nākamo spēli Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs 15:40 pret Baltkrievijas pāri, un tā būs Latvijas sportistu pēdējā spēle šodien, jo Sorokins/Solovejs un Pļaviņš/Egleskalns līdz tam abas savas spēles jau būs aizvadījuši. Savukārt izslēgšanas spēles sāksies rīt, bet fināli paredzēti svētdien.