Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbis trijos setos pārvar "French Open" pirmo kārtu

© Scanpix

"French Open" tenisa turnīra pirmo kārtu pārliecinoši pārvarējis Ernests Gulbis, ar 6:4, 6:4 un 7:6 (3) pārspējot kvalifikācijas turnīra uzvarētāju Igoru Saislingu no Nīderlandes (ATP rangā 166. vietā). Pirmās kārtas pārvarēšanu garantējusi Latvijas tenisistam 45 ATP ranga punktus.

Ernests Gulbis šogad nevar lepoties ar milzīgiem panākumiem, taču "French Open" varēja sagaidīt ar visai patīkamas izlozes noskaņām un pirmajā kārtā tikās ar Nīderlandes tenisistu Igoru Saislingu. Mača sākums izvērtās visai līdzvērtīgs un tuvāk breikam bija pat Saislings, taču pie 3:3 Gulbis pārņēma iniciatīvu ar breika palīdzību. Spēlējot ar pieklājīgu rezervi, Gulbis no lielām kļūdām izvairījās un pirmo setu uzvarēja ar 6:4.

Arī otrā seta sākumā daudz tuvāk breikam bija Saislings, taču Gulbis izturēja spriedzi un atbildēja ar savu uzbrukumu piektajā geimā, kurā no rezultāta 30:40 uzvarēja trīs izspēles pēc kārtas un parūpējās par otro breiku spēlē. Turpinājumā abi tenisisti izcēlās ar lielisku savas serves aizstāvēšanu, vairākkārt neļaujot pretiniekam gūt ne punkta, taču līdzsvars netika izjaukts, un Gulbis vēlreiz uzvarēja setā ar 6:4.

Trešais sets Gulbim iesākās izcili, kad jau pirmajā geimā iegūts breiks un sperts drošs solis pretim uzvarai. Pie rezultāta 3:1 Saislings jau izskatījās visai paguris un pieļāva pāris vienkāršas kļūdas, bet Gulbis pats sagādāja sev problēmas ar vairākām dubultkļūdām pēc kārtas, kas noveda pie Saislinga breika. Lai arī Gulbis tūlīt atbildēja ar to pašu, Nīderlandes tenisists bija uztvēris spēles garšu un vēlreiz nobreikoja Gulbi, panākot 4:4. Viņš arī ieguva līdzjutēju atbalstu, kamēr Gulbis ik pa brīdim izpelnījās arī ūjināšanu. Latvietis gan prata nezaudēt uzmanību un aizvadīja spēli līdz taibreikam, kurā pārliecinoši izmantoja pirmo no trim mačbumbām.

Otrajā kārtā Gulbim pretim stāsies 33 gadus vecais Nikolā Maū, kurš ATP rangā ieņem 112. vietu. Šis mačs, visticamāk, notiks trešdien.