Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Ērgļi" krīt, "Lokomotīve" - uzvar

© F64

Ceturto uzvaru pēc kārtas Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā svētdien guva Daugavpils "Lokomotīve" un joprojām paliek vienīgā komanda pēc ranga otrajā Polijas spīdveja līgā, kas nav ne reizes zaudējusi. Šoreiz viesos ar 50:40 tika pārspēta Lodzas "Orzel" komanda.

"Ērgļi" jau piektdien treniņā zaudēja vienu no saviem līderiem Mariušu Pušakovski (kritiens, kājas savainojums un pauze vismaz uz mēnesi), bet jau mača pirmajā braucienā savā starpā sadūrās, piedzīvoja kritienu un vairs nevarēja piedalīties mačā austrālietis Rorijs Šleins un Kamils Adamčevskis. Tas, protams, atviegloja uzdevumu "Lokomotīvei", taču tik un tā uzvara viegli nenāca.


Pēc trim pirmajiem braucieniem bija 11:7 viesu labā, bet mača likteni lielā mērā izšķīra trīs uzvaras pēc kārtas 5., 6. un 7. braucienos - Maksims Bogdanovs un Antonio Lindbeks atveda 5:1, bet Jūnass Kīlmekorpi un Ķasts Puodžuks, kā arī Kīlmwekorpi un Jevgeņijs Kostigovs - pa 4:2. Pēc 7 braucieniem tika iegūts 10 punktu pārsvars (26:16), ko arī izdevās noturēt, neļaujot "Orzel" komandai ne reizes pietuvoties bīstami tuvu.
Mājinieku rindās lieliski brauca dānis Hanss Andersens, kura rēķinā 17 punkti sešos braucienos. "Lokomotīvei" 12 punktus atveda Lindbeks, 10 - Bogdanovs, 9 - Kīlmekorpi, 8 - Fredriks Lindgrens (pirmais mācs pēc rokas savainojuma), 6 - Andžejs Ļebedevs, 3 - Puodžuks un 2 - Kostigovs.
Ar 8 punktiem četros mačos "Lokomotīve" ir Nice līgas līdere. Pa 6 punktiem ir Ostruvas "Ostrovia", Bidgoščas "Polonia" un Ribņikas ROW, taču "Polonia" un ROW aizvadīja jau pa 5 mačiem.
Nākamajā mačā "Loko" 31. maijā savā mototrekā tiksies ar Gņezno "Start", kam vienīgajam vēl nav punktu - četri zaudējumi četros mačos.