Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

''Skonto'' centīsies pieveikt sīksto ''Jelgavu''

© Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šovakar Rīgā, Skonto stadionā tiks ievadīta SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 9. kārta. Iespēju pirmo reizi sezonas gaitā izvirzīties turnīra tabulas līderos centīsies izmantot ''Skonto'', kas savā laukumā uzņems sīksto Latvijas kausa īpašnieci ''Jelgavu''. Tiešraide portālā Sportacentrs.com.


Vakar Virslīgas sakarā pirmo reizi šosezon sekoja patiešām nepatīkama ziņa - pārcelta ''Gulbenes'' un ''Ventspils'' paredzēta svētdienas spēle. Iemesls - aizdomas, ka gulbeniešu spēļu rezultāti tiek ietekmēti. Nākamnedēļ informācijai par vakardien notikušo vajadzētu būt pilnīgākai. Lai nu kā, Virslīga turpinās šovakar ar saistošu ''Skonto'' un ''Jelgavas'' cīņu Rīgā.

''Skonto'' līdz šim sezonā pavisam noteikti nerāda to spēli, ko no komandas gaidīja futbola draugi. Arī pēdējā laikā stabilu sniegumu nav izdevies iegūt. Pēc izteiksmīgas uzvaras pār BFC ''Daugavpili'' (4:1) spēlē atkal sekojis kritums. Pret Jūrmalas ''Spartaku'' rīdzinieki nespēja gūt vārtus, nerealizēja arī 11 metru soda sitienu, kā rezultātā zaudējums ar 0:1, bet mačā pret ''Liepāju'' izcīnīta laimīga 1:0 uzvara, kas Tamaza Pertijas komandas ļāva joprojām palikt starp līderēm. Pats treneris gan neslēpa, ka parādītā spēle bijusi patiešām vāja un ar šādu spēles tempu Eiropas līmenī vienībai nebūtu iespēju.

''Jelgava'' līdzīgi kā galvaspilsētas klubs sezonas sākumā neuzrādīja rezultātus, kas liecinātu par potenciāli veiksmīgu sezonu. Pēdējās nedēļās gan komanda ir ieguvusi teicamu pārliecību, ko nevarētu teikt par ''Skonto''. Uzvara Latvijas kausa izcīņas finālā pozitīvā emociju vilnīuzvedusi ne tikai futbolistus, bet arī treneri Vitāliju Astafjevu, kurš Kurzemes pilsētā izcīnīja pirmo trofeju galvenā trenera amatā. Pēdējā Virslīgas spēlē ''Jelgava'' ar 2:0 pieveica BFC ''Daugavpili'', kas no daugavpiliešiem ļāva mazliet atrauties arī tabulas kontekstā.

Pirmo savstarpējo spēli ''Skonto'' un ''Jelgava'' aizvadīja pašā sezonas sākumā, kad komandas cīnījās Olaines mākslīgā seguma laukumā diezgan skarbos laikapstākļos. Pārsvaru spēles ziņā atdot kādai no komandām nebija iespējams, par ko liecināja arī rezultāts uz tablo spēles beigās - 0:0. Izcēlās arī viena asāka epizode, kurā jelgavnieks Oļegs Malašenoks ar elkoni ielidoja Maksima Usanova sejā, par ko vēlāk arī trīs spēļu diskvalifikācija. Jāsaka, ka šo komandu spēkošanās bieži vien ir skatāma gan spēles, gan emociju ziņā.

''Skonto'', ja šovakar pratīs izcīnīt trīs punktus, turnīra tabulā pirmo reizi sezonā izvirzīsies pirmajā vietā. Jāņem gan vērā, ka pārējām komandām, izņemot jelgavniekus, vēl paliks viena spēle rezervē.

Tiešraide no Skonto stadiona šovakar pulksten 18:00 Sportacentrs.com.