Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Jonasam otrā vieta Čehijas MX2 posmā

© mxgp.com

Ar izcīnītu otro vietu MX2 pasaules čempionāta 13. posmu motokrosā svētdien noslēdza latviešu motobraucējs Pauls Jonass, kura komandas biedrs un pašreizējais sezonas līderis Džefrijs Herlingss savainojuma dēļ paziņojis par sezonas pāragru noslēgšanu.

"Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējs Pauls Jonass pirmajā sacīkstē kādu laiku atradās trešajā vietā, bet finišu šķērsoja ceturtais, saglabājot lieliskas izredzes uz pjedestālu posma summā. Tomēr otrā sacīkste padevās vēl labāka - Jonass sākumā bija piektais, vēlāk ieguva vēl vienu pozīciju, bet tad atkal pakāpās uz trešo vietu, šoreiz to nosargājot līdz beigām.

Tikmēr Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš jau pirms tam bija iedzīvojies savainojumos, tomēr Čehijā atgriezās uz starta, kvalifikācijā atkal krita, šoreiz savainojot gūžu, tādejādi nolēmis sezonu beigt ātrāk. Jāatgādina, ka arī pērn viņš bija spiests pāragri beigt sezonu, lai gan arī tobrīd bija pasaules čempionāta līderis.

"HSF Logistics Motosport Team" pārstāvis Roberts Justs šoreiz parādīja ļoti atzīstamu sniegumu pirmajā braucienā. Sākotnēji sportists atradās ārpus pirmā desmitnieka, bet dažas pozīcijas spēja iegūt, pārliecinoši brauca sacīkstes otrajā daļā un finišēja astotais. Tikpat stabili, taču ne tika augstās pozīcijās tika aizvadīts otrais brauciens. Tajā Justs lielākoties atradās 15. vietā, kurā arī finišēja.

Pirmajā braucienā uzvarēja Ķeguma posma ātrākais braucējs Makss Anstijs, taču otrajā sacīkstē brits izstājās. Tikmēr francūzis Valentīns Gilo braucienos bija otrais un pirmais, rezultātā kļūstot par Čehijas MX2 posma uzvarētāju. Summā Jonasam otrā vieta, bet Justs šoreiz starp 33 sportistiem ieņēma 13. vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Pauls Jonass aizvien ceturtais, taču tikai 10 punktu atstatumā no dalītā otrajā vietā esošajiem Tima Gajsera un Valentīna Gilo. Turklāt jāatceras, ka sezonas līderis Herlingss šogad vairs plāno nestartēt. Tikmēr Roberts Justs pacēlies uz 14. vietu.

MXGP klasē abos braucienos un posmā uzvarēja francūzis Romēns Febvre, kurš ir vadībā arī čempionāta kopvērtējumā. Otrajā vietā Čehijā Jevgēņijs Bobriševs, bet trešais - Klemēns Desāls.

Sezona turpināsies 2. augustā, kad pasaules čempionāta posms motokrosā notiks Beļģijā.