Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

R. Ābols pievienojas Amerikas komandai "Winterhawks"

© F64

Pēdējā pasaules čempionātā Latvijas valstsvienību pārstāvējušais uzbrucējs Rodrigo Ābols parakstījis vienošanos ar Kanādas junioru Rietumu hokeja līgas klubu Portlendas "Winterhawks", kas bāzēts Amerikas Savienotajās Valstīs.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 18:30 aizvadīs otro pārbaudes spēli pret Podoļskas "Vityaz" (tiešraide portālā Sportacentrs.com), taču jaunajā sezonā komandai nepalīdzēs 19 gadus vecais centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš 14 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Ar hokejistu vienošanos parakstīja Kanādas junioru Rietumu hokeja līgas klubs Portlendas "Winterhawks", kas notikušajā ārzemnieku draftā latvieti izraudzījās pirmajā kārtā ar 50. numuru. Pagājušajā sezonā komanda piedzīvoja zaudējumu konferences finālā, 2011., 2012. un 2014. gadā iekļuva līgas finālā, bet 2013. gadā kļuva par čempioni.

Vienošanās parakstīta arī ar zviedru uzbrucēju Karlu Ēriksonu. "Kad pēc drafta runājām ar Rodrigo un Karlu, abi izteica prieku par pievienošanos "Winterhawks"," paziņojumā norādīja komandas ģenerālmenedžeris un galvenais treneris Džeimijs Kompouns. "Priecājamies, ka viņi papildinās mūsu organizāciju. Spējas uzbrukumā un vēlme darboties arī aizsardzībā būs lielisks papildinājums."

Ābols piedalījās 2015. gada pasaules čempionātā, septiņās spēlēs rezultativitātes punktus nenopelnot, taču sakrājot lietderības koeficientu -5. Pirms tam viņš piedalījās arī U20 turnīrā, kur piecos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un divām piespēlēm. Sezonas lielāko daļu Ābols pavadīja Jaunatnes hokeja līgas klubā "Rīga", 35 spēlēs gūstot 20 vārtus un sakrājot 38 punktus.