Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastova grūtā cīņā iekļūst WTA ceturtdaļfinālā

© Cristiano Andujar

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 188.) šodien Florjanopolisā sasniedza sezonas pirmo WTA līmeņa ceturtdaļfinālu, Brazīlijā notiekošā "International" sērijas turnīra 2. kārtā ar rezultātu 7:6(4), 4:6, 6:4 pieveicot Paragvajas labāko tenisisti Veroniku Sepedi Roigu (WTA 150.). Sevastova pēdējo setu uzvarēja no 1:3 deficīta. Tikmēr dubultspēlēs kopā ar Alizē Limu zaudējums ceturtdaļfinālā.

Sevastovai uzvara arī 1. setā nāca ļoti smagā cīņā. Anastasija trīs reizes izlaida breika pārsvaru un divreiz nespēja izservēt setu. Pirmajā gadījumā pie rezultāta 5:4 viņai pat bija divas setbumbas. Galvenā problēma bija ierastā – vāja spēle pie otrās serves (setā tikai 8/23). Taibreikā tomēr izdevās apliecināt savu pārākumu.

Arī mača turpinājums Sevastovai bija ļoti grūts, jo Sepede Roiga arvien labāk izmantoja iespējas uzņemšanā, taču atkal pamanījās nenosargāt pārsvaru pret Latvijas tenisisti. Paragvajas tenisistei 2. setā vajadzēja trīs breikus, lai beidzot nodrošinātu izlīdzinājumu pa setiem.

Savukārt pēdējā setā Veronika izlaida 3:1 pārsvaru, zaudējot četrus geimus pēc kārtas. Sevastova pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt maču, arī nerealizējot vienu mačbumbu. Sepedei Rogai pēdējā geimā bija piecas iespējas panākt izlīdzinājumu 5:5, taču tas nenotika, un Sevastova vairāk nekā divarpus stundu ilgā mačā (2:35) svinēja uzvaru ar rezultātu 7:6(4), 4:6, 6:4.

Abas tenisistes šovasar sacentās otro reizi. Kā jau minēju, arī pirmajā mačā Sepede Roiga nemācēja nosargāt pārsvaru. Tas notika jūnija sākumā ITF turnīrā Marseļā,toreiz esot vadībā ar setu un 4:2.

Latvijas otrā rakete WTA ceturtdaļfinālā spēlēs 12. reizi. Viņa uzvarējusi tikai divus no iepriekšējiem 11 ceturtdaļfināliem, turklāt ir zaudējusi astoņus pēc kārtas! Tikšana līdz ceturtdaļfinālam Brazīlijā dod 60 reitinga punktus un 6175 dolārus.

Sevastova rīt ceturtdaļfinālā plkst. 17:00 tiksies ar divus gadus jaunāko Spānijas tenisisti Mariju-Teresu Torro-Floru. Viņa ir māla seguma speciāliste un tieši uz šī seguma pagājušā gada aprīlī Marakešā izcīnīja karjeras vienīgo WTA vienspēļu titulu. Dažas nedēļas vēlāk viņa sasniedza savu rekordu rangā, ieņemot 47. vietu. Pašreiz viņai 157. vieta.

Dubultspēļu turnīrā Anastasijai zaudējums 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā. Sevastova kopā ar Francijas tenisisti Alizē Limu piekāpās Vācijas komandai Annika Beka/Laura Zīgemunda – 4:6, 1:6. Sevastova ar Limu tikai vienreiz noturēja servi. Lima Bekai šodien zaudēja otro reizi, dažas stundas agrāk vienspēlē bija sagrāve ar 1:6, 2:6. Sevastova dubultspēļu turnīrā ieguva 60 punktus un 910 dolārus.