Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš uzveic spāņus

© cev.eventolive.it

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sekmīgi turpina Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošo Eiropas čempionātu. B grupas otrajā spēlē latvieši ar 2-0 (21:19, 21:14) pieveica spāņus Fransisko Marko un Kristianu Garsiju, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa otrie pretinieki Eiropas čempionātā bija spāņi Fransisko Marko un Kristians Garsija, kuri vakar bez lieliem variantiem atzina Itālijas dueta pārākumu. Līdz šim abi dueti tikušies trīs reizes pagājušajā gadā, pie trīs panākumiem tiekot latviešiem. Nebija šaubu, ka vieni no visa čempionāta favorītiem bija favorīti arī šajā mačā.

Spēli ar precīzu sitienu un eisu sāka Marko, bet latviešiem uzreiz radās iespēja panākt neizšķirtu. Pie tīkla gan labi blokā nospēlēja garsija, saglabājot divu punktu pārsvaru Spānijas duetam. Ko neizdevās paveikt šajā reizē, to Jānis Šmēdiņš ar divām lieliskām servēm panāca brīdi vēlāk (4:3). Latvijas duets ieguva arī divu punktu pārsvaru, bet tad sekoja trīs zaudētas izspēlēs pēc kārtas (5:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam spāņi tika pie divu punktu pārsvara, bet tad uzbrukumā divreiz kļūdījās Marko, pāriem dodoties atpūtā pie rezultāta 11:10 jau latviešu labā. Pēc tehniskā pārtraukuma cīņa turpināja ritēt kā pa viļņiem. Spāņi atkal lika pretiniekiem atspēlēties no divu punktu deficīta, kas arī tika paveikts (16:16). Līdz ar to viss izšķīrās seta galotnē. Tajā nedaudz pārāki tomēr bija Latvijas pludmales volejbolisti, izcīnot panākumu ar 21:19.

Otrais sets sākās ar līdzīgu abu duetu spēkošanos. Spāņi pārsvarā spēlēja uz Jānis Šmēdiņu, kurš ar saviem pienākumiem ļoti labi tika galā kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Pirmais lūzums notika īsi pēc tehniskā pārtraukuma, kad divreiz kļūdījās Marko, Latvijas duetam izvirzoties vadībā ar 13:11. Pēc paņemtā pārtraukuma spāņi nespēja atgūties. Sekoja Samoilova bloks un vēl viena kļūda Marko izpildījumā, kas izšķīra seta un visa mača likteni (16:12). Spānijas pludmales volejbolisti izkāra balto karogu, bet latvieši nospēlēja setu līmenī līdz galam, svinot uzvaru mačā ar 2-0 (21:19, 21:14).

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izšķirošo cīņu par pirmo vietu B grupā un automātisku vietu astotdaļfinālā aizvadīs piektdien, kad mērosies spēkiem ar itāļiem Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu, kuri trīs setu cīņā ar 2-1 (16:21, 21:14, 15:10) apspēlēja mājiniekus Hūberu un Zeidlu. Spēles laiks un laukums noskaidrosies vēlāk.