Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" dosies pēc revanša pret "Sibir"

© F64

Trešo pārbaudes spēli četrās dienās aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 16:00 Piņķos centīsies revanšēties Novosibirskas "Sibir" par vakar piedzīvoto neveiksmi. Tiešraide portālāSportacentrs.com.

 

Pēc uzvarām pirmajās divās pārbaudes spēlēs - 3:1 pret Arti Ābolu un Toljati "Lada" un 6:2 pret Podoļskas "Vityaz", noslēdzošajā trešdaļā iemetot piecas bezatbildes ripas, - Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" vakar piedzīvoja pirmo neveiksmi, Tukumā ar 3:4 atzīstot Novosibirskas "Sibir" pārākumu.

Neizdevās pakaļdzīšanās, jo 22. minūtē laukuma saimnieki bija iedzinējos ar četru vārtu deficītu. Turpinājumā divas reizes - vienu no centra! - izcēlās kanādiešu aizsargs Stīvens Saigo, kurš trīs mačos guvis četrus vārtus, bet deficītu līdz minimumam pēc čeha Tomāša Kundrāteka metiena no distances samazināja amerikānis Tims Sestito.

Arī viesu rindās spīdēja leģionāri. Rezultātu atklāja un uzvaras vārtu guvumā rezultatīvi piespēlēja zviedru uzbrucējs Kalle Ridervāls, kurš aizvadījis vienu sezonu Amerikas Hokeja līgā, pērn spēlēja dzimtenē (HV71 komandas rindās, 17 vārti un 13 piespēles 54 mačos), bet Kontinentālās hokeja līgas gaisu apostījis Prāgas "Lev" kreklā.

Savukārt vairākumu pēc lieliskas kombinācijas realizēja 25 gadus vecais aizsargs Vladimīrs Rots, kurš 2014. gadā tika kronēts par Čehijas rezultatīvāko aizsargu, bet aizvadītajā sezonā palika otrais (33 punkti 35 mačos; pirmajai vietai 36 punkti 52 spēlēs).

 

Starpsezonā Novosibirskas "Sibir", kas pagājušajā sezonā pārsteidzoši finišēja Austrumu konferences otrajā vietā un izslēgšanas mačos sasniedza Gagarina kausa pusfinālu, pa ceļam noņemot čempiones Magņitogorskas "Metallurg" skalpu, zaudēja virkni līderu.

Rezultatīvākais spēlētājs Dmitrijs Kugriševs pārcēlās uz Maskavas CSKA, bet rezultatīvākais aizsargs Patriks Herslijs - uz Jaroslavļas "Lokomotiv". Viņa piemēram sekoja arī Junass Enlunds, kamēr cits soms - Jarno Koskiranta - pievienojās čempionei Sanktpēterburgas SKA.

Toties vietā ir palikusi spēcīgā vārtsargu līnija. Tās priekšgalā ir čehs Aleksandrs Salāks, kurš 21 regulārā čempionāta spēlē ielaida 1,62 ripas un atvairīja 94,5% sāncenšu metienu, bet otrais numurs ir vakardien pret Rīgas "Dinamo" vārtus sargājušais Ņikita Bespalovs, kurš 18 spēlēs ticis galā ar 92,5% metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,18 ripas.

Spēles sākums Piņķos pulksten 16:00, tiešraide kanālā Sportacentrs.com.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Vārtsargi: Joakims Ēriksons, Jakubs Sedlāčeks un Mareks Mitens (HK "Rīga").
Aizsargi: Tomāšs Kundrāteks, Stīvens Saigo, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs un Ēriks Ševčenko.
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Fēliks Šics, Miks Indrašis, Tims Sestito, Ville Leino, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Nikolajs Jeļisejevs (pārbaudes laiks), Edgars Kulda, Roberts Locāns (pārbaudes laiks) un Gunārs Skvorcovs.