Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš turpinās meklēt zeltu Klāgenfurtes smiltīs

© cev.eventolive.it

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceļā uz Eiropas čempionāta 1/8 finālu nav zaudējuši ne setā, apakšgrupas spēles aizvadot ļoti pārliecinoši. Sestdienas pēcpusdienā, plkst. 13:00 pēc Latvijas laika Latvijas duets 1/8 finālā samēros spēkus ar otru spēcīgāko šī brīža Vācijas pāri Aleksandru Valkenhorstu un Stefanu Vindšeifu.

Kamēr Latvijas duets B apakšgrupā svinēja trīs pārliecinošas uzvaras, Vācijas pludmales volejbolisti grupā tika tikai pie vienas uzvaras. Apakšgrupas pirmajā mačā vācieši Vinteru un Petučnigu (Austrija), bet turnīra turpinājumā piekāpās poļiem Fijalekam un Prudelam, kā arī krieviem Koškarevam un Barsukam. Tas nozīmēja, ka izslēgšanas spēles Vācijas duetam nāksies sākt ar pirmo kārtu, kurā pretiniekos Valkenhorsts un Vindšeifs saņēma tautiešus nominālo pirmo Vācijas numuru Erdmanu un Vikleru. Spraigā Vācijas pludmales volejbolistu duelī pārāki izrādījās Valkenhorsts un Vindšeifs, pieveicot tautiešus ar 2:1 (21:16, 13:21, 15:11). Šis panākums viņiem garantējis tikšanos ar treniņu biedriem, ar kuriem ilgāku laiku Vācijas pludmales volejbolisti trenējās pirmssezonas treniņnometnē Ēģiptē.

Pēdējo savstarpējo maču Latvijas un Vācijas dueti aizvadīja vēl pavisam nesen – 24. jūlijā Pasaules kausa posmā Jokohamā. Tāpat kā abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs, arī Japānā uzvaru svinēja Samoilovs ar Šmēdiņu. No trim savstarpējām cīņām pēdējo divu sezonu laikā visās pārāki bijuši mūsu pludmales volejbolisti, lai gan divās no cīņām panākums svinēts tikai trijos setos.

Šosezon vistālāk vācieši tika Maskavas „Grand Slam” turnīrā, kurā ierindojās 5. vietā. Vēl Vācijas duets šosezon var lepoties ar trim 9.vietām (Austrijā, Norvēģijā un ASV), kā arī četrām 17. vietām. Lai gan Pasaules rangā Vācijas duets šobrīd atrodas 17.vietā, bet Samoilovs un Šmēdiņš vien 27., īsto spēku samēru tas neparāda. Ir pilnīgi skaidrs, ka EČ 1/8 finālu Latvijas komanda uzsāks kā pāra favorīti. Latvijas dueta zemā vieta Pasaules rangā skaidrojama ar saraustīto sezonu, Jāņa Šmēdiņa savainojuma dēļ.

Panākuma gadījumā Samoilovam un Šmēdiņam pretī stāsies spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri tiek uzskatīti par favorītiem 1/8 fināla pārī pret vēl vienu Vācijas pāri Flūgenu un Bokermanu. Jāatgādina, ka tieši Spānijas pāra pārākumu Eiropas 2013. gada čempionāta finālā atzina Samoilovs un Šmēdiņš, toreiz, tāpat kā 2014. gada samierinoties ar sudraba godalgām.

Gandrīz vienmēr un visur ir viena laba ziņa un viena slikta. Šoreiz sāksim ar slikto: 1/8 fināla cīņu pret vāciešiem video tiešraidē Latvijā vērot nebūs iespējams. Labā: ja Aleksandram ar Jāni izdosies iekļūt 1/4 finālā, šo maču varēs redzēt visā plašajā Latvijā – LTV7 kanālā. 1/4 fināla sākums ieplānots plkst. 19:30 pēc Latvijas laika. Lai nonāktu līdz 2013. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojumam, uzvaras 1/8 finālos jāizcīna gan Latvijas, gan Spānijas duetiem. Lai gan abos pāros tieši mūsējie un spāņi ir favorītu statusā, sportā var gadīties visādi brīnumi