Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko sasniedz karjeras nozīmīgāko finālu

© www.powiatpoznanskiopen.pl

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 124.) sestdien Sobotas ITF 75 000 turnīra pusfinālā ar rezultātu 6:3, 2:6, 6:3 pieveica bijušo Top 50 spēlētāju Kiki Bertensu, sasniedzot karjeras nozīmīgāko finālu.

Lai arī 23 gadus vecā Bertensa pašreiz atrodas 114. vietā, tā gluži nav viņas spējām atbilstoša pozīcija. Kiki pirms diviem gadiem tika līdz 41. vietai. Nīderlandes tenisiste ir vienreiz uzvarējusi WTA "International" līmeņa turnīrā, to 2012. gadā izdarot uz māla Fesā, Marokā. Arī "Grand Slam" turnīros viņai labākais rezultāts uz māla, pērn tiekot līdz "French Open" 4. kārtai.

Aļona ar jaudīgā uzbrukuma īpašnieci Bertensu pēdējo reizi sacentās... vakar. Ostapenko piektdien kopā ar zviedrieti Kornēliju Listeri Bertensai un citai Nīderlandes tenisistei Ričelai Hogenkampai piekāpās dubultspēļu finālā.

Ostapenko šodien trešajā geimā trīs nepiespiesto kļūdu dēļ tika nobreikota un drīzumā atradās iedzinējos ar 1:3. Aļona piektajā geimā servi nosargāja no 0:30, sākot iespaidīgu atspēlēšanos. Viņa šajā setā vairs nezaudēja ne geima jeb no 1:3 uzvarēja piecos pēc kārtas! Ostapenko izmantoja Bertensas lēnumu un veiksmīgi spēlēja pa stūriem.

Bertensai 1. seta beigās nolaidās rokas, toties 2. setu Nīderlandes tenisiste sāka ar labu koncentrēšanos un uzvarēja astoņos punktos pēc kārtas. Aļonai izdevās uzreiz atspēlēties, taču pirmās serves problēmas, paviršas darbības izspēlēs un pretinieces uzlabotā spēle noveda pie loģiska zaudējuma 2. setā. Bertensai izdevās vēl iespaidīgāka sērija nekā seta sākumā, tā otrajā pusē uzvarot pat 11 izspēlēs pēc kārtas. Aļona no 2:2 pārliecinoši zaudēja četros geimos pēc kārtas.

Ostapenko Bertensu pēdējā setā apspēlēja kā pēc notīm. Pirmajā geimā "backhand" kļūdas dēļ neizdevās iegūt agru breiku. Pēc tam vēl dažas neprecizitātes, bet turpinājumā Aļona nospēlēja ļoti gudri. Pacietīgs un precīzs teniss viņas izpildījumā dzina Bertensu izmisumā. Kiki nevēlējās ielaisties tādā tenisā, jo uzvarēt viņai nebija variantu. Aļona bija vadībā ar 4:1, vienu breiku zaudēja, bet šaubu par uzvaru nebija. Bertensa mača pēdējā geimā vēlreiz zaudēja savu servi un cīņu pabeidza ar dubultkļūdu.