Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

U18 izlase sīvā galotnē piekāpjas Krievijai

© FIBA

Latvijas U18 basketbola izlase noslēgusi Eiropas čempionātu ar zaudējumu Krievijai 68:69, lai arī pēdējā ceturtdaļā prata atspēlēties no 13 punktu deficīta. 24 punktus guva Džeiks Krūmiņš, savukārt traumas dēļ spēli priekšlaicīgi noslēdza Verners Kohs.

Pēc sīvajām uzvarām pār Melnkalnes un Horvātijas izlasēm Latvijas U18 izlase čempionātu noslēdza ar maču pret Krievijas jaunajiem basketbolistiem, sadalot devītās un desmitās vietas likteni. Mača pirmajā pusē risinājās visai līdzvērtīga spēle, kurā vairāk vadībā tomēr bija Jāņa Gailīša vadītā izlase, vienubrīd tika iegūts arī astoņu punktu pārsvars. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Latvija gan palika bez sava līdera Vernera Koha, kurš, spēlējot aizsardzībā, neveiksmīgi pakrita un bija spiests traumas dēļ spēli atstāt.

Viņa vietā iniciatīvu uzņēmās Džeiks Krūmiņš, kurš šodien bija pārliecinoši rezultatīvākais Latvijas sastāvā un pēc pirmā puslaika palīdzēja savai izlasei būt vadībā ar 35:30. Trešā ceturtdaļa Latvijai gan izvērtās reti neveiksmīga, jo Krievijas izlase veica izrāvienu 15:0, neļaujot Latvijai gūt punktus vairāk nekā septiņas minūtes pēc kārtas.

Krievi bija ieguvuši 13 punktu pārsvaru ceturtajā ceturtdaļā, taču pāris minūtes pirms pamatlaika beigām Kristera Zorika un Zigmāra Raimo veiksmīgie uzbrukumi atstatumu samazināja līdz pieciem punktiem, turklāt nākamajā uzbrukumā Krievijas aizsargs Tonojans pazaudēja bumbu, un Blūmbergs to efektīvi trieca grozā no augšas (62:65). Latvija pēdējā minūtē vēl divreiz piespieda pretiniekus kļūdīties, un Blūmberga atlētiski gūtie divi punkti deva vadību jau Latvijai (68:67).

Aizsardzību gan noturēt neizdevās, un 19 sekundes pirms beigām Latvija devās uzbrukumā ar viena punkta deficītu. Krūmiņš diemžēl kļūdījās driblā un zaudēja bumbu, taču krievi pārāk paļāvās, ka sekos apzināta piezīme, kamēr Latvija aktīvi nospēlēja aizsardzībā un atguva bumbu. Pēdējais metiens gan tik un tā nebija prezīcs un nācās samierināties ar desmito vietu Eiropā.