Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Talantīgais basketbolists Miška pārcelsies uz Madrides "Real"

© bkvalmiera.lv

Piecpadsmit gadus vecais Valmieras un Rūjienas basketbola audzēknis Anrijs Miška karjeru turpinās Eiropas spēcīgākā basketbola kluba Madrides "Real" sistēmā. Basketbola klubs "Valmiera” panācis vienošanos ar aizvadītās sezonas Eirolīgas čempioniem par talantīgā basketbolista pāreju uz Spānijas superklubu.


203 cm garais Anrijs Miška divus ar pusi gadus savu talantu slīpējis BK "Valmiera" sistēmā, kļūstot par vienu no labākajiem spēlētājiem Latvijas jaunatnes basketbolā. Aizvadītajā sezonā spēlējot BK "Valmiera" kluba sistēmā Anrijs Miška kļuva par divkārtēju Latvijas jaunatnes līgas čempionu. Sava vecuma Valmieras U-15 komandai Miška palīdzēja izcīnīt zelta medaļas ar vidēji 20,8 punktiem un 15,9 atlēkušajām bumbām spēlē, kļūstot par U-15 grupas finālturnīra vērtīgāko spēlētāju (MVP). Otru zelta medaļu Miška izcīnīja spēlējot pie gadu vecākiem basketbolistiem Valmieras U-16 komandas sastāvā, kur sezonā vidēji atzīmējās ar 15,4 punktiem un 7,9 atlēkušajām bumbām. Tāpat sezonas laikā uzbrucējs debitēja LBL 2. divīzijas turnīrā. Šobrīd Anrijs Miška ar Latvijas U-16 izlasi gatavojas startam Eiropas čempionātā, kas no 6. augusta norisināsies Lietuvas pilsētā Kauņā.

BK "Valmiera" prezidents Ivars Rudzītis: "Man ir liels prieks, ka nedaudz vairāk nekā divu sezonu laikā kluba sistēmā esam izaudzinājuši spēlētāju, kurš saņem piedāvājumu no šobrīd vadošās pasaules sporta organizācijas – "Real Madrid". Tas tikai apliecina, ka darbs, kuru darām, nes vajadzīgos rezultātus. Kas attiecas uz Anrija Miškas pāreju, tad tā ir liela iespēja spēlētājam un mēs esam gatavi Anrijam šo iespēju dot! Klubs vienmēr sevi ir definējis kā uz jauno spēlētāju attīstību vērstu sporta organizāciju – tā ir viena no mūsu prioritātēm un šajā gadījumā dodam spēlētājam iespēju nonākt nākamajā līmenī. Viņš ir ļoti talantīgs un ar mērķtiecību apveltīts basketbolists. Vēlu viņam veiksmi un izdošanos turpmākajā spēlētāja karjerā!"

BK "Valmiera" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš: "Anrijs Miška būs trešais no mūsu kluba sistēmas spēlētājiem, kurš pāriet no BK "Valmiera" uz kādu augsta līmeņa Spānijas basketbola kluba sistēmu (pēc Rolanda Šmita pārejas uz "Fuenlabrada" un Rinalda Mālmaņa pārejas uz "Baskonia"). "Real Madrid" komentārus neprasa – tas aizvadītajā sezonā ir neapšaubāms Eiropas basketbola klubs Nr.1, uzvarot gan ACB līgā, gan prestižākajā klubu turnīrā – Eirolīgā. Turklāt "Real Madrid" uzvarēja arī jaunatnes Eirolīgā, kas tikai vēlreiz apliecina to, kāda kluba sistēmai pievienosies Anrijs. Apstākļi, kurus klubs nodrošinās Anrijam, ir visaugstākā līmeņa gan attiecībā uz basketbolu un sadzīvi, gan arī uz izglītību, kur viņam būs iespēja mācīties starptautiskā skolā. Veiksmi, Anrij!"

Jaunais latviešu basketbolists Anrijs Miška: "Pāris gadus atpakaļ, pirms es pārnācu uz Valmieras klubu, nebūtu varējis iedomāties, ka kaut kas šāds kādreiz varētu notikt. Šī sajūta vēl līdz galam nav nostiprinājusies un esmu patīkami satraukts par šo iespēju. Pirmo reizi braukšu kaut kur prom uz ilgāku laiku un pirmie mēneši noteikti būs grūti, kamēr iedzīvošos, bet iespēja ir fantastiska un man ir liels prieks saņemt tik nozīmīgu piedāvājumu. Valmieras klubs man deva daudz un arī apstākļi Valmierā ir ļoti labi, bet tā man būs iespēja papildus attīstīties un gūt nozīmīgu pieredzi. Pagaidām gan vēl nezinu, ko sagaidīt. Izaicinājums ir liels, būs ļoti daudz jāstrādā, jo konkurence ir ļoti nopietna. Kad biju aizbraucis uz Madridi, iepazinos ar klubu, apskatījos kā tur viss ir iekārtots un viss likās pakārtots spēlētāju vajadzībām, man patika. Cīnīšos!"

 
 
 

Spānijas karaliskais klubs Madrides "Real" aizvadītajā sezonā izcīnīja panākumus visos nozīmīgākajos turnīros, tostarp devīto reizi kluba vēsturē triumfējot Eirolīgā. Madridieši sakāva savus principiālākos konkurentus „Barcelona” basketbolistus gan Spānijas ACB finālsērijā, gan prestižajā Karaļa kausa izcīņā. Madrides "Real" dibināts 1931. gadā un šajā laikā 32 reizes triumfēts Spānijas čempionātā un 25 reizes izcīnīts Spānijas kauss.

Anrijs Miška būs pirmais Latvijas basketbolists, kas pievienosies Madrides "Real" jaunatnes sistēmai. Vienīgais latvietis, kurš līdz šim pārstāvējis Spānijas karalisko klubu, ir Kaspars Kambala, kurš "Real" kluba kreklā spēlēja 2003./2004. gada sezonā.