Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Svarcēlāja Koha pārliecinoši triumfē jaunatnes Eiropas čempionātā

© Latvijas Svarcelšanas Federācija (LSF)

Talantīgā Latvijas svarcēlāja Rebeha Koha guvusi ļoti pārliecinošu uzvaru Eiropas U-17 čempionātā. 17 gadus vecā sportiste svara kategorijā līdz 53 kilogramiem summā pacēla 190 kilogramus, kas ir jauns Latvijas sieviešu rekords.

8. jūnijā 2014. gada Ventspils labākā sportiste sekmīgi cīnījās ar gados vecākām meitenēm Eiropas junioru čempionātā. Summā svarcēlāja pacēla 187 kilogramus, kas tobrīd bija jauns Latvijas rekords, ar ko pietika sestajai pozīcijai.

U-17 čempionātā Zviedrijā Rebeka ieradās kā galvenā favorītu uz titulu. Pieredzējušā trenera Eduarda Andruškēviča audzēkne jau raušanā sasniedza krietni labākus rezultātus nekā pretinieces, kas lika domāt, ka uzvarētāja arī summā jau ir skaidra. Koha veiksmīgi pievarēja 81, 84 un 88 kilogramus un tuvāko sekotāju pārspēja par 15 kilogramiem.

Grūšanā aina bija līdzīga, bet Rebeka atļāvās pat neizpildīt visus mēģinājumus. Latvijas talantīgā sportiste veiksmīgi tika galā ar 98 un 102 kilogramiem, pēc kā droši varēja arī trešo reizi uz paaugstinājuma nekāpt. Summā iekrāti 190 kilogrami ir jauns Latvijas sieviešu rekords.

Ceturtdien puišu konkurencē svara kategorijā līdz 69 kilogramiem startēs Ritvars Suharevs.