Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" izglābjas pamatlaika beigās, tomēr piekāpjas "Severstal"

© Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas "Dinamo" savā otrajā KHL jaunās sezonas spēlē pret Čerepovecas "Severstal" dramatiskā pamatlaika izskaņā izrāva neizšķirtu 2:2 un gandrīz līdz galam izturēja arī papildlaikā, taču tomēr piekāpās ar 2:3. Vārtus "Dinamo" rindās guva Fēlikss Šics un Tims Sestito.

Arī šodienas mačā "Dinamo" vārtu drošība tika uzticēta zviedram Jūakimam Ēriksonam, ar kuru Rīgas komanda centās sākt sezonu ar otro uzvaru pēc kārtas. Tiesa, jau pašā spēles sākumā "Severstal" tika pie labas iespējas no vārtu priekšas, taču drīz vien jau uzbruka arī "Dinamo". Rezultāts palika neatklāts līdz 17. minūtei, kad lieliski nospēlēja Miks Indrašis, kurš izkārtoja brīvu un precīzu metienu Fēliksam Šicam. Nepagāja gan pusotra minūte, kad pārspēts tika arī Ēriksons, kad drūzmā "Dinamo" vārtu priekšā veiksmīgākais izrādījās Jevgeņijs Monss.

Otrajā periodā turpinājās pietiekami sīva cīņa, kurā 2+10 soda minūtes par rupjību par Šicu nopelnīja Jevgeņijs Koviršins. Vairākumu un pārējās perioda beigās radušās iespējas "Dinamo" gan neizmantoja, lai arī bija arī iespēja izgājienā trīs pret vienu aizsargu. Arī trešā perioda sākumā "Dinamo" bija tuvu vārtu guvumam, taču tad nācās pirmo reizi šajā mačā palikt mazākumā. Mazākumu izdevās izturēt, taču pēc tā beigām sekoja neveiksmīgs uzbrukums, un "Severstal" atbildi Ēriksons nespēja apturēt - 1:2.

"Dinamo" atspēlēšanās centienus piecas minūtes pirms beigām piebremzēja Bērziņa noraidījums, taču pašā pamatlaika izskaņā mazākumā palika jau viesi, un pēc veiksmīgas saspēles brīdī, kad Ēriksons jau bija devis vietu papildu uzbrucējam, Tims Sestito ar metienu no distances izrāva neizšķirtu 2:2. Atlikušajā 21 sekundē nekas ievērības cienīgs vairs nenotika.

Bet papildlaikā "Dinamo" atkal palika mazākumā, kad ar divām minūtēm tika novērtēta Kundrāteka atbilde uz "Severstal" spēka paņēmienu. Mazākumu izdevās izturēt, taču 21 sekundi pirms papildlaika izskaņas Ēriksons tomēr tika pārspēts trešo reizi šovakar, un "Severstal" Rīgā ieguva divus punktus.

 

"Dinamo", kura pirmajās divās spēlēs guvusi četrus punktus, sezona turpināsies ar septiņu spēļu izbraukumu, kas sāksies Minskā un Maskavā, bet noslēgsies Habarovskā un Vladivostokā. Nākamā mājas spēle tikai 17. septembrī pret Podoļskas "Vityaz".

KHL, 27. augusts

Rīgas "Dinamo" - "Severstal" 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1)

Vārti: 16:01 Šics (Indrašis) 1:0, 17:26 Monss (Černovs, Kagarļickis) 1:1, 49:15 Bučņevičs (Šefers, Karlsons) 1:2, 59:39 Sestito (Dārziņš, Saigo) 2:2, 64:40 Monss (Bļatjaks) 2:3
Soda minūtes: 6:16
Metieni: 30:28
Vārtsargi: Jūakims Ēriksons - Jakubs Štēpāneks

Rīgas "Dinamo" sastāvs: Jūakims Ēriksons (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Stīvens Saigo, Guntis Galviņš - Tomāšs Kundrāteks, Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs; Lauris Dārziņš - Tims Sestito - Ville Leino, Miks Indrašis - Fēlikss Šics - Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis - Gints Meija - Nikolajs Jeļisejevs, Roberts Locāns - Armands Bērziņš - Gunārs Skvorcovs.