Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Ozoliņa atkal met pāri 62 metriem un iegūst septīto vietu PČ

© Scanpix

Latvijas sportiste Sinta Ozoliņa šodien pasaules vieglatlētikas čempionātā Pekinas olimpiskajā stadionā „Putna ligzda” ierindojās septītajā sieviešu šķēpmešanas sacensībās, kas ir otrs augstākais rezultāts Latvijas sportistiem šajā pasaules čempionātā.

Sinta Ozoliņa jau pirmajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 62,20 metri un izdarīja nopietnu pieteikumu uz iekļūšanu astotniekā, kas dotu iespēju izpildīt vēl trīs metienus. Otrajā metienā šķēps piezemējās tuvāk (60,56), bet trešais mēģinājums viņai netika ieskaitīts. Nākamajos trīs mēģinājumos Sintai sasniegto rezultātu uzlabot vairs neizdevās - ceturtajā metienā viņa uzrādīja rezultātu 58,88 metri, bet piektais un sestais mēģinājums Ozoliņai netika ieskaitīts.

Ar pēdējo metienu par pasaules čempioni kļuva Vācijas šķēpmetēja Katrīna Molitore, kura šķēpu raidīja 67,69 metrus tālu, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē. Sudraba medaļu ieguva ķīniete Huihui Ļu (66,13), kura sasniedza Āzijas rekordu, bet bronza tika DĀR sportisteiSanetai Viljenai (65,79).

Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Maskavā Ozoliņai piedalīties liedza savainojums, lai gan sezonas ievadā viņa bija sasniegusi personisko rekordu (64,38 metri). Līdz šim vienīgo reizi pasaules čempionātā viņa bija startējusi 2011. gadā Degu, kur ieguva 18. vietu (58,15). Taču Pekinas olimpiskais stadions viņai bija veiksmīgs arī iepriekš – 2008. gada olimpiādē Sinta kvalifikācijā kļuva par pirmo Latvijas šķēpmetēju, kas pārsniedza 60 metru robežu (60,13), bet finālā ieguva 11. vietu (53,38).

Atgādinām, ka piektdien kvalifikācijas sacensībās Ozoliņa sasniedza savu šīs sezonas labāko rezultātu (62,81 metrs), ierindojoties 11. vietā, bet 13. vietu ieņēma Madara Palameika (62,17), kurai līdz dalībai finālsacensībās pietrūka vien četru centimetru. Abas sportistes jau ir nodrošinājušas sev dalību 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.