Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Gulbim 2015. gada "US Open" noslēdzas ar nepabeigtu maču

© scanpix.ee

Ar nepabeigtu spēli 2015. gada "US Open" tenisa turnīrs noslēdzies Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim. Spēlē pret Lielbritānijas sportistu Aljažu Bedeni Ernests uzvarēja pirmo setu, bija priekšā ar breiku arī otrajā, taču tad zaudēja piecus geimus pēc kārtas un izstājās no mača un turnīra.

2015.gada sezona Latvijas tenisa līderim Ernestam Gulbim nav pārāk spoža. Līdz pat Monreālas turnīram viņš viena turnīra ietvaros nebija spējis uzvarēt vairāk par divām spēlēm, bet Kanādā bija pavisam tuvu, lai uzveiktu ATP ranga līderi Novaku Džokoviču. Tas ļāva ar cerībām raudzīties "US Open" virzienā.

Ņujorkā izloze bija pietiekami veiksmīga - pirmajās trijās kārtās bija izdevies izvairīties no grandiem, bet sacensības bija jāsāk pret Lielbritānijas pavalstniecību pieņēmušo slovēni Aljažu Bedeni. Viņš ATP rangā pašlaik ir augstāk nekā Ernests (58. pret 67.), tomēr ar spožu bilanci "Grand Slam" turnīros nevarēja lepoties - uzvarēti tikai viens no deviņiem mačiem. Turklāt Bedenes mīļākais segums ir māls...

Abu tenisistu pirmā savstarpējā spēle iesākās ar breikbumbu atspēlēšanu pie Ernesta serves. Kopumā pirmajā setā abiem sportistiem ne pārāk izdevās trāpīt kortā pirmo servi, tomēr ar breikbumbu realizāciju labāk sekmējās Ernestam, kurš astotajā geimā ieguva nepieciešamo pārsvaru, lai brīdi vēlāk noslēgtu setu savā labā - 6:3.

Otrajā setā Gulbis uzvarēja vēl divus geimus pēc kārtas, taču pozitīva turpinājuma nebija. Bedene izlīdzināja rezultātu un turpinājumā cīņa jau bija tikai Ernesta serves geimos. Pie 3:4 viņš varonīgi atspēlējās no 0:40, taču divus geimus vēlāk zaudēja gan serves geimu, gan setu - 4:6.

Gulbis iesāka arī trešo setu, taču nospēlēja vien trīs geimus. Vienīgajā savā serves geimā tika pieļautas trīs dubultkļūdas. Šajā brīdī pie rezultāta 0:3 viņš lika punktu spēlei, ļaujot pretiniekam iekļūt nākamajā kārtā. Visticamāk, GUlbja izstāšanas iemesls ir plaukstas locītavas savainojums.