Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Lipmans: "Nolans ir gatavs atgriezties un strādāt"

© f64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans šodien pavēstīja, ka Latvijas izlases galvenā trenera meklējumi turpinās. Federācijas prezidents atklāja, ka algas apmērs jaunajam trenerim varētu būt 100 000 EUR sezonā. Tāpat Lipmans neslēpa, ka gatavību atgriezties pie Latvijas izlases stūres paudis Teds Nolans, kurš iepriekš jau vadīja Latvijas valstsvienību.

„Jūs labi zināt, ka mums jau ir U-18 izlases treneris, arī U-20 izlases treneris, nākamais solis būs pieaugušo izlases treneris. Man vēl vakar bija saruna ar vienu aģentu Ziemeļamerikā, kuram uzdevu strādāt pie šī jautājuma. Viens no virzieniem, kur tiek meklēts jaunais izlases galvenais treneris, ir Ziemeļamerika. Eiropā un Krievijā es īsti neredzu pienācīgas kandidatūras šim amatam,” atklāja Kirovs Lipmans.

LHF prezidents vienlaikus kliedēja izskanējušās baumas, ka uzrunāts varētu tikt arī Rīgas „Dinamo” jaunais galvenais treneris Kari Heikile: „Tās ir tikai baumas. Vēlu viņam veiksmi ar „Dinamo”, bet mani personīgi uztrauc tas, ka pēdējos piecos gados Krievijā viņš nomainīja četras komandas. Tā ir viela pārdomām,” uzskata Lipmans. Viens no kandidātiem esot Teds Nolans, kurš jau esot paudis gatavību atgriezties pie Latvijas izlases stūres, taču viņam vēl jātiek skaidrībā ar formalitātēm Ziemeļamerikā. „Viņš ir gatavs atgriezties un strādāt, bet mēs vēl domāsim,” atklāja Lipmans, apstiprinot, ka Nolans ir viens no izlases galvenā trenera kandidātiem, un pagaidām nekas vairāk. Steigas pagaidām neesot un, visticamāk, pārbaudes mačos novembrī Latvijas izlasi vadīs Kārlis Zirnis, kuram palīdzēt varētu Ēriks Miļuns. „Domāju, ka trenera jautājumu atrisināsim līdz nākamā gada 1. februārim,” teica Lipmans.

Vaicāts, kāds varētu būt paredzētais budžets jaunā trenera atalgojumam, Kirovs bija īss: „Tie varētu būt 100 000 EUR, tas nav maz! Zinu, ka KHL klubos treneri saņem arī 200 000, taču tur sezona ilgst no jūlija līdz pat maijam. Izlasē reālais darbs ir maksimums pusotru mēnesi. Nolans iepriekš mēnesī saņēma 13 000 EUR, mans draugs Znaroks plātījās, ka strādā par velti, bet es viņam maksāju 5000 latu mēnesī. Viņš pat toreiz nespēja atbraukt uz pārbaudes spēlēm, un pat Vītoliņu nepalaida. Znaroks bez Vītoliņa ir kā bez rokām. Un pie šādiem nosacījumiem viņš vēl atļāvās pateikt, ka izlasi vadīja bez atlīdzības, neviens treneris Latvijas izlasē nav strādājis bez atalgojuma,” pikti teica Lipmans.

Šobrīd aktuāls ir jautājums par olimpisko kvalifikācijas turnīru, kas Rīgā risināsies nākamā gada septembrī. Šobrīd izskatās, ka KHL klubiem šī turnīra laikā savi spēlētāji uz izlasēm jāatlaiž nebūs, kas Latvijas izlases kontekstā varētu radīt milzu problēmas. Jau tuvākajās dienās Rīgā viesosies Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzles, ar kuru šo jautājumu plāno pārrunāt Lipmans. Tāpat plānots, ka Hokeja federācijas vadītājs IIHF prezidentu iepazīstinās arī ar jauno Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Lipmans neslēpj, ka dienaskārtībā varētu būt arī jautājums par pasaules čempionāta organizēšanu Rīgā kaut kad tālākā nākotnē.