Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" pagarinājumā piekāpjas "Medveščak"

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, izbraukumā ar 1:2 papildlaikā piekāpjoties Rietumu konferences līderei Zagrebas "Medveščak". Neizšķirtu 52. minūtē panāca Andris Džeriņš.


Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" spēli Horvātijā iesāka labāk nekā sāncenši, lai gan abas komandas galveno uzmanību veltīja savu vārtu drošībai. Labākie momenti radās skaitliskajā vairākumā, bet Tomāša Kundrāteka metiens tika bloķēts, kamēr Guntim Galviņam un Fēliksam Šicam neizdevās trāpīt mērķī. Ja rīdziniekus pievīla realizācija, tad Zagrebas "Medveščak" radās problēmas ar iekļūšanu uzbrukuma zonā - pirmais metiens tika izdarīts vien 13. minūtē, kad Iļja Apkaļovs no zilās līnijas ar vieglu raidījumu pārbaudīja, vai Jūakims Ēriksons joprojām ir nomodā.

Taču otrajā trešdaļā tieši zviedru vārtsargam nācās pasvīst. Vispirms viņš tika galā ar Tomasa Larkina metienu pretuzbrukumā, tad atvairīja arī Edvīna Hedberja izgājienu vienatnē, taču 28. minūtē kapitulēja un ļāva laukuma saimniekiem izvirzīties vadībā ar 1:0. Zagrebas "Medveščak" skaitliskā vairākuma realizēšanai bija nepieciešamas nieka septiņas sekundes, jo uzvarētam iemetienam un šāvienam no zilās līnijas sekoja cīņa par atlēkušo ripu, un izveicīgākais vārtu priekšā bija Stefano Džiljati.

Tomēr pat ar šādu triecienu nepietika, lai Rīgas "Dinamo" spēlētāji sapurinātos - 16 sekundes piecatā pret trim tika izniekotas saspēlējoties. Īstajā laikā nāca pārtraukums starp otro un trešo trešdaļu, jo galvenais treneris Kari Heikile veica izmaiņas virknējumos, un 52. minūtē tās palīdzēja panākt izlīdzinājumu. Miķelis Rēdlihs pēc trīs pretinieku uzmanības pievēršanas atrada Andri Džeriņu, kurš no kreisā iemetiena punkta trāpīja tālajā stūrī, gūdams savus pirmos vārtus šajā sezonā un kļūdams par astoto uzbrucēju komandā, kuram tas izdevies.

Diemžēl izcīnīt vairāk par vienu punktu Rīgas "Dinamo" neizdevās. Pagarinājuma pirmajā minūtē noraidījumu pretinieku zonā par spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja Miks Indrašis, Zagrebas "Medveščak" uzvarēja vienu iemetienu pēc otra, un tas beidzās bēdīgi. Vairākuma 56. sekundē pie netraucēta metiena no kreisās puses tika čehs Mareks Kvapils, kurš ripu raidīja virs Ēriksona pleca tuvajā stūrī - 2:1. Tādējādi Horvātijas komanda ar 11 punktiem izvirzījusies Rietumu konferences vadībā.

Rīgas "Dinamo" nākamās dienas pavadīs treniņos mājās, kam sekos izbraukums uz Austrumu konferenci. Pirmā spēle astotajā septembrī pret Novokuzņeckas "Metallurg", bet noslēgumā jātiekas gan ar Habarovskas "Amur", gan ar Vladivostokas "Admiral".

Rīgas "Dinamo" sastāvs:
Jūakims Ēriksons (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Stīvens Saigo, Guntis Galviņš - Tomāšs Kundrāteks, Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis; Lauris Dārziņš - Tims Sestito - Ville Leino, Miks Indrašis - Fēlikss Šics - Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis - Andris Džeriņš - Gints Meija, Edgars Kulda - Armands Bērziņš - Gunārs Skvorcovs, Roberts Locāns.

KHL regulārā sezona, 3. septembris, Zagreba
Zagrebas "Medveščak" - Rīgas "Dinamo" 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0)
Vārti: 27:40 Džiljati (vair.) 1:0, 51:41 Džeriņš (M. Rēdlihs, Kundrāteks) 1:1. 61:35 Kvapils (Gaisbergs, Mentile, vair.)2:1
Soda minūtes: 14:10
Metieni: 25:22
Vārtsargi: Gašpers Krošeļs - Jūakims Ēriksons