Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Bailsma: "Girgensons aizvadīja labāko spēli šosezon"

© AP/Scanpix

Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:2 savā laukumā pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets" un svinēja pirmo uzvaru Nacionālās hokeja līgas jaunajā sezonā. Bufalo komandas galvenais treneris Dens Bailsma pēc mača paslavēja pirmo uzbrucēju virknējumu un atzina, ka, viņaprāt, arī Zemgum Girgensonam tā bija labākā spēle sezonas pirmajos trīs mačos.

"Domāju, ka tā droši vien bija viņa labākā spēle," Dens Bailsma sacīja par Girgensona sniegumu pret Kolumbusu. "Viņš ar savu ātrumu veda ripu cauri viduszonai, viņš smagi strādāja pa visu laukumu. Domāju, ka šī maiņa bija ievērojami labāka nekā otrajā spēlē, jo viņš spēlēja centrā."

Sezonu sācis tikai trešajā virknējumā, nu Girgensons pirmajā uzbrucēju maiņā darbojas kopā ar Taileru Enisu un Raienu O'Railiju . Pirms Girgensona darbību komentēšanas Bailsma bija paslavējis arī pārējos maiņas partnerus: "Domāju, ka Eniss aizvadīja savu labāko spēli, arī Raienam bija labākā spēle. Vai tas bija tādēļ, ka viņu pārlikām uz malu, nezinu. Taču Enisam šī bija pārliecinoši labākā spēle. Viņš radīja momentus, strādāja, un pirmajā trešdaļā bieži bijām tuvu vārtu guvumam. Tos neguvām, taču bijām tuvu." Tāpat Bailsma paslavēja komandas vairākumu, kā arī bija sajūsmā par Džeka Aikela vārtu guvumu.

Lai arī no Bufalo "Sabres" pirmās maiņas vienīgais pie punktiem tika O'Railijs, kuram vārti un rezultatīva piespēle, visa trijotne kopā izdarīja desmit no komandas 33 metieniem. Visvairāk pacentās tieši O'Railijs, kuram pieci metieni, bet Enisa un Girgensona kontā attiecīgi četri un viens metiens pa pretinieku vārtiem. Girgensons laukumā pavadīja 18:04 minūtes, turklāt 3:29 no tām vairākuma izspēles laikā. Viņa rēķinā arī divas soda minūtes, viens spēka paņēmiens, kā arī divi bloķēti metieni un neitrāls lietderības koeficients.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" kapteinis Niks Folinjo pēc trešā zaudējuma trīs spēlēs bija ļoti vīlies: "Tas ir neizsakāms sarūgtinājums. Tas nav pieņemami…Tas, kā spēlējām, īpaši otrajā trešdaļā, vienkārši nav pieņemami. Tā ir vilšanās, jo pirms sezonas runājām, kas mums ir un kas nav jādara. Nezinu, kāds tam ir iemesls. Esmu vīlies pats par sevi par tiem trim noraidījumiem [divus no tiem "Sabres" pārvērta pirmajos divos vārtu guvumos]. Vienreiz pārkāpu noteikumus, lai novērstu vārtu guvumu, bet abi pārējie vienkārši bija disciplīnas trūkums."