Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Priedulēna sezonu sāk ar iespaidīgu piekto vietu Altenbergā

© Scanpix

Altenbergas trasē Vācijā noslēdzies Pasaules kausa jaunās sezonas pirmais posms skeletonā sievietēm. Tajā uzvaru izrāva britu skeletoniste Lora Dīsa, kura pēc pirmā brauciena ieņēma otro vietu, bet 22 gadus vecā latviete Lelde Priedulēna no astotās pozīcijas pakāpās uz piekto.

Leldei Priedulēnai bija septītais labākais starts pirmajā braucienā (5,67 sekundes), bet finišā viņai astotais labākais rezultāts 59,54 sekundes. Tuvākā sekotāja Džeina Šanela ir nieka vienas simtdaļas attālumā, bet labāko četrinieks – 14 simtdaļu attālumā. Aiz Priedulēnas devītajā vietā ir austriete Janīne Floka, kura atpaliek par septiņām simtdaļām.

Līdere ir vāciete Tīna Hermane, no kuras Priedulēna atpaliek par 0,33 sekundēm. Otrajā pozīcijā ir Lielbritānijas sportiste Lora Dīsa, kura zaudē septiņas simtdaļas, bet vēl četras simtdaļās atpaliek Hermanes tautiete Žaklīna Lelinga.

Otro braucienu ļoti labi veica otrā desmita sportiste Kima Meilemansa, beļģietei izdevās ielauzties labāko devītniekā un otrajā braucienā apsteigt arī Priedulēnu, taču tieši latviete apturēja viņas kāpienu tabulā un summā apsteidza par 25 simtdaļām. Neskatoties uz salīdzinoši lēnāku startu un diezgan lielu starpību trases vidusdaļā, kas pārsniedza vai bija tuvu trim desmitdaļām, Priedulēna apsteidza arī kanādieti Šanelu un krievieti Jūliju Kanakinu.

Cita krieviete Jeļena Ņikitina, kura pirmajā braucienā bija piektajā vietā, vēlreiz laboja starta rekordu un brauciena laikā summā bija priekšā pat par 0,75 sekundēm, tomēr trases beigās Priedulēnas rezultāts atkal bija labāks - par septiņām sekundes simtdaļām. Arī ceturtajā vietā esošā vāciete Sofija Grībela bija ļoti tuvu - 14 simtdaļu attālumā, kāpt vēl augstāk tomēr neizdevās. Pirmais trijnieks pār sāncensēm bija krietni pārāks, bet cīņā par pirmā posma zeltu uzvarēja Dīsa, kura atspēlēja septiņu simtdaļu deficītu un summā par četrām simtdaļām pieveica Hermani.

Iepriekšējā sezonā Priedulēna Pasaules kausā piedalījās piecos no astoņiem posmiem un kopvērtējumā ierindojās 21. pozīcijā. Labāko vietu kādā no posmiem Priedulēna ieguva Sanktmoricā, kur ieņēma 14. pozīciju. Nākamais posms pēc nedēļas notiks Vinterbergā, bet vīriem pirmais brauciens Altenbergā paredzēts rīt plkst. 10:15 pēc Latvijas laika.