Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Oficiāli: Braients pēc sezonas noslēgs savu zvaigžņoto NBA karjeru

© SCANPIX

Viens no visu laiku spilgtākajiem un titulētākajiem NBA basketbolistiem Kobe Braients oficiāli paziņojis, ka pēc 2015./2016. gada sezonas beigām savai panākumiem pārpilnajai karjerai liks punktu, tādējādi noslēdzot arī ļoti nozīmīgu nodaļu Losandželosas "Lakers" un visas NBA vēsturē.

Pieckārtējais NBA čempions Kobe Braients jau ilgāku laiku bija izvairījies no konkrētas atbildes par savu rīcību pēc pašreizējā līguma ar „Lakers” beigām, taču šonakt portālā „Player`s Tribune” pavēstījis, ka „šī sezona ir viss, ko vēl varu piedāvāt”.

Vēstulē, kas adresēta basketbola sporta veidam, Kobe pateicas basketbolam par to, ka tas savulaik deva sešus gadus vecam puikam viņa „Lakers” sapni, un norādījis, ka vienmēr mīlēs basketbolu par sev dāvāto iespēju.

„Taču es vairs nevaru apsēsti mīlēt basketbolu daudz ilgāk,” raksta 37 gadus vecais Braients. „Šī sezona ir viss, kas man palicis. Mana sirds vēl var izturēt slodzi. Mans prāts spēj tikt galā ar spriedzi, taču mans ķermenis zina, ka šis ir laiks atvadīties. Un tas nav nekas slikts - esmu gatavs atvadīties.”

Braients šobrīd aizvada savu 20. sezonu NBA karjerā, visas 20 pārstāvot Losandželosas „Lakers” krāsās. Braients kopā ar komandu triumfējis piecos NBA finālos, divreiz atzīts par finālsērijas MVP un vienreiz izcīnījis regulārās sezonas MVP godu (2008. gadā). Braients ir visu laiku rezultatīvākais „Lakers” spēlētājs un trešajā vietā visu laiku rezultatīvāko līgas spēlētāju sarakstā, piedalījies 17 Visu zvaigžņu spēles un 11 reizes iekļuvis līgas pirmajā simboliskajā izlasē. Braients aizvadījis 12 sezonas, kurās vidēji guvis vairāk nekā 25 punktus spēlē, un viņa rēķinā vidēji spēlē gūti 35.4 punkti 2005./2006. gada sezonā.

Braients tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem basketbolistiem, un leģendāra kļuvusi viņa uzvaras kāre, cīņasspars un azarts, kā arī uzvarētāja psiholoģija, kas viss padarījis viņu par NBA mūsdienu ēras simbolu. Tiesa, pēdējās sezonās viņam arvien biežāk nākas izbaudīt sakāvju garšu. Braients vairākas iepriekšējās sezonas noslēdzis smagu traumu dēļ un nav spējis parādīt savu labāko sniegumu, kamēr „Lakers” grimusi arvien dziļākā purvā, savā ziņā arī Braienta milzīgā līguma dēļ, kas ierobežoja komandas iespējas atjaunot sastāvu un piedāvāt līgumus brīvajiem aģentiem.

Šosezon „Lakers” guvusi tikai divas uzvaras 15 spēlēs, kamēr Braients vidēji mačā sametis 15.7 punktus un savācis 4.1 atlēkušo bumbu, grozam uzbrūkot ar tikai 32% precizitāti. Braients gan izpelnījies trenera Bairona Skota publisku atbalstu – treneris norādījis, ka netaisās nosēdināt Kobi uz rezervistu soliņa. Vēl „Lakers” sezonā (līdz ar to arī Kobes karjerā) palikušas 65 spēles, kurās teorētiski iespējams krasi uzlabot sniegumu, taču viss liecina, ka savas karjeras pēdējo „play-off” spēli Braients jau aizvadījis.