Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Krievijas volejboliste: "Man ir bail spēlēt Turcijā"

© Championat.com

Janvāra sākumā Turcijas galvaspilsētā Ankarā tiks izspēlēta viena ceļazīme uz 2016. gada vasaras olimpisko spēļu dāmu volejbola turnīru. Vairākas Krievijas izlases spēlētājas jau izteikušas vēlmi, lai kvalifikācija tiktu pārcelta uz drošāku vietu.

OS kvalifikāciju pārcels no Turcijas uz Itāliju?

"Domāju, ka visa Krievijas izlase ne pārāk vēlas braukt tieši uz Turciju," sacīja Kazaņas "Dynamo" spēlētāja Jevgeņija Starceva. "Patiesībā bailīgi. Nezinu, vai mums televizorā rāda taisnību vai nē, bet… Patiešām bailīgi. Tās būs augstākā līmeņa sacensības, tajās piedalīsies daudz Eiropas komandu. Jāizvirza jautājums par [turnīra] pārcelšanu. Braukt uz Turciju negribas. Sāku iztēloties, ka uz turieni ir jālido. Un kļuva baisi. "

Līdzīgās domās ir Krasnodaras "Dynamo" uzbrucēja Ļubova Sokolova: "Situācija ir saspīlēta. Domāju, ka, pat skatoties uz mūsu prezidentu un to, kā viņš reaģē uz šo jautājumu, ir jābaidās par šo pasākumu. Tas viss ir ļoti nepatīkami, un uzskatu, ka, ja ir tāda iespēja, turnīrs ir jāpārceļ uz citu vietu, lai situāciju nedramatizētu vēl vairāk."

Toties pavisam pretēju viedokli izteica izlases līdere un Sokolovas kluba biedre Tatjana Košeļeva: "Cenšos nekad nelīst iekšā tajā, ko nesaprotu. Sports ir radīts, lai valstis vienotu. Nejūtu nekādus draudus, un vispār par drošību rūpējas organizatori. Mans darbs – iet laukumā un spēlēt. Gan Turcijā, gan Krievijā šobrīd nav viegli. Esmu par labām attiecībām starp valstīm. Dievs dod, lai nekas starp tām nenotiktu."

"Ne man lemt, kur rīkot turnīru," Košeļeva turpināja. "Mana pārliecība – jāsāk pašam ar sevi. Dari labu, un nekas nav jāsaasina, jo īpaši mums pašiem sportā. Man nav nekādu baiļu [no došanās uz Turciju]. Uzskatu, ka mums ir, kam uzmanīt komandu un sekot līdzi turnīra norisei. Domāju, ka paši organizatori neļaus nekam [sliktam] notikt. Esmu absolūti mierīga."

Eiropas kvalifikācijas turnīrs Ankarā plānots no 4. līdz 9. janvārim, un tajā piedalīsies astoņas izlases. Krievija spēlēs vienā grupā ar Itāliju, Beļģiju un Poliju. Krievijas medijos jau parādījušās runas, ka notriektās lidmašīnas dēļ kvalifikācijas rīkošana varētu tikt uzticēta itālietēm.

Arī handbolistes nevēlas spēlēt Turcijā, armēņi solidarizējas
Janvārī uz Turciju paredzēts doties arī sieviešu handbola komandai Toljati "Lada", kas Eiropas Kausu ieguvēju kausa 1/8 finālā tiksies ar Ardešenas vienību. Taču Toljati kluba direktors Magomedrasuls Batalovs pavēstījis, ka "Lada" mēģinās panākt, lai atbildes spēle notiktu neitrālā laukumā: "Kontaktējāmies ar turku klubu, piedāvājām atbildes spēli no Turcijas pārcelt uz Toljati, bet saņēmām atteikumu. Tagad gatavojam vēstuli Eiropas federācijai ar lūgumu par spēles pārcelšanu uz neitrālu laukumu. Variants varētu būt Baltkrievija."

"Sākotnēji runājām ar Baltkrievijas Handbola federāciju, atteikumu nesaņēmām, bet šis jautājums vēl ir jāsaskaņo. Šodien noformēsim vēstuli un nosūtīsim Eiropas Handbola federācijai," Batalovs turpināja. "Mūsu pozīcija ir tāda, ka nevēlamies braukt uz spēli Turcijā. Jūs zināt par sarežģīto starptautisko situāciju, vadāmies no drošības jautājumu viedokļa. Viena lieta – braukt vienam pašam, bet pavisam kas cits, kad brauc visa komanda. Paskatīsimies, kādu atbildi saņemsim." Interesanti, ka šajā turnīrā gaidāms vēl viens Krievijas un Turcijas komandu duelis – Zvenigorodas "Zvezda" pret Ankaras "Yenimahalle".

Tikmēr Armēnijas Sambo federācijas prezidents Levons Airapetjans paziņojis, ka Armēnijas sambisti nepiedalīsies Turcijā paredzētajā Eiropas atklātajā čempionātā kadetiem: "Saskaņā ar Izpildkomitejas 28. novembra lēmumu, nepiedalīsimies šajās sacensībās. Tā būs protesta un solidaritātes zīme Krievijas Sambo federācijai par to, ka turku Gaisa spēki notrieca Krievijas kara lidmašīnu."