Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Porziņģim 17+10 un seši bloki, "Knicks" atkal zaudē

© SCANPIX

Astoto zaudējumu pēdējās deviņās spēlēs cietusi Ņujorkas „Knicks”, kura NBA spēlē ar 85:91 piekāpās „Grizzlies”. Kristaps Porziņģis guva 17 punktus un bloķēja sešus pretinieku metienus, taču joprojām nav izcīnījis nevienu uzvaru, nespēlējot Karmelo Entonijam.

Pēc astoņu spēļu pārtraukuma Kristaps Porziņģis atkal savāca double-double, gūstot 17 punktus (1p. 2/2. 2p. 3/7, 3p. 3/5) un tiekot pie 10 atlēkušajām bumbām. Trīs atlēkušās bumbas tika savāktas uzbrukumā, savukārt 14 punkti gūti otrajā puslaikā. Šonakt Porziņģis laukumā pavadīja 38 minūtes, kuru laikā izcēlās arī ar sešiem bloķētiem metieniem, tiesa, arī ar trim kļūdām un četrām piezīmēm.

Porziņģa +/- rādītājs šajā spēlē bija plus 11, kas ir pārliecinoši labākais savā komandā, turklāt nevienam citam pamatsastāva spēlētājam tas nemaz nebija pozitīvs. Trāpot 50% metienu no spēles, Porziņģis arī pārtraucis savu astoņu spēļu sēriju, kad ne reizi vienā spēlē grozam nebija uzbrucis ar labāku precizitāti nekā 45%.

„Knicks” aizvadīja spēli arī vakar, un izrādījās, ka tajā gūtās traumas neļāva šodienas mačā piedalīties Karmelo Entonijam (ceļgala sāpes) un Lensam Tomasam. Tas stipri samazināja „Knicks” variants vieglā uzbrucēja pozīcijā, un sākumsastāvā uz šo vietu tika pārvirzīts Ārons Aflalo, kamēr aizsargu duetu veidoja Hosē Kalderons un Lengstons Gelovejs. Mača sākums gan bija ļoti līdzīgs iepriekšējām - „Knicks” vakar iesāka ar 2:12, bet šodien ātri nokļuva iedzinējos 0:10, turklāt divas piezīmes ātri saņēma centrs Robins Lopess. Ar Kalderona palīdzību gan izdevās atgūties, turklāt pie sava vieglākā tālmetiena šajā līgā tika Porziņģis. „Grizzlies” basketbolisti pie sava groza nesadalīja atlēkušo bumbu, to paņēma Porziņģis, mierīgi atkāpās uz tālmetiena līniju un, kamēr pretinieki skatījās cits uz citu un plātīja rokas, no pilnīgi brīvas pozīcijas nogādāja bumbu grozā.

Tā gan bija vienīgā reize pirmajā puslaikā, kad Porziņģis tika pie normāla metiena. Vienreiz viņam nācās izmest uzbrukuma pēdējās sekundēs, vienreiz viņš nesekmīgi centās ar driblu apspēlēt Marku Gazolu, taču pārējā laikā uzbrukumā bija diezgan nemanāms. Saša Vujačiča divi precīzie tālmetieni gan ļāva „Knicks” arī uz brīdi pārņemt vadību, taču „Grizzlies” ar stingras aizsardzības palīdzību noslēdza puslaiku ar 50:40.

Trešajā ceturtdaļā „Knicks” spēlēja pārliecinošāk, un biežāk uzbrukumā iesaistījās arī Porziņģis. Viņš realizēja sarežģītu pustālo metienu un pēc Kalderona piespēles tika pie viegliem diviem punktiem no groza apakšas, kā arī turpināja vākt atlēkušās bumbas un bloķēja Mario Čālmersa metienu no tuvas distances. Taču „Knicks” ceturtdaļas beigās pieļāva pretinieku izrāvienu un atgriešanos vadībā ar 69:62.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Vujačičs panāca Čālmersa izraidīšanu no spēles, izprovocējot viņu sitienam ar elkoni, kas tika novērtēts ar bargāko sodu. Memfisai gan pietika aizsargu, ko sūtīt laukumā, taču pēc šīs epizodes īsā brīdī piecus punktus guva Porziņģis, pārliecinoši nospēlējot caurgājienā un iemetot tālmetienu. Tiesa, sekoja arī klusaismetiens Porziņģa izpildījumā, taču tas uzreiz tika kompensēts ar bloķētu metienu aizsardzībā.

Spēles izskaņā Porziņģis kļūdījās danka mēģinājumā un tika pie ceturtās piezīmes, taču uzņēmās iniciatīvu, trāpot savu trešo tālmetienu. Viņš turpināja veiksmīgi spēlēt sava groza tuvumā, un 40 sekundes pirms beigām „Knicks” pietuvojās līdz 85:87. „Grizzlies” uzbrukumu uzticēja Gazolam, kurš devās caurgājienā pret Porziņģi un netrāpīja, taču netrāpīja arī Ārons Aflalo „Knicks” pretuzbrukumā, palaižot garām iespēju izlīdzināt rezultātu. Džefs Grīns aukstasinīgi iemeta abus sodiņus un nodrošināja „Grizzlies” uzvaru 91:85.

„Knicks” (23-30) šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas un astotais pēdējās deviņās spēlēs. Ņujorka saglabā savu 11. vietu Austrumu konferencē, taču no „play-off” zonas to šķir jau sešu zaudējumu tiesa. Porziņģim vēl ne reizi nav izdevies izcīnīt uzvaru bez Entonija palīdzības – „Knicks” šosezon zaudējusi visās septiņās spēlēs, kurās Karmelo nav piedalījies. Tikmēr „Grizzlies” (30-20) uzvarējusi piekto maču pēc kārtas, taču pārtrūkusi tās deviņu spēļu sērija ar vismaz 100 punktiem katrā.