Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Bendikai debijā masu startā 22. vieta

© SCANPIX

Pasaules kausa izcīņas 7. posmā biatlonā, kas šonedēļ norisinās Kenmorā (Kanāda), 12.5 kilometru masu startā uzvaru izcīnīja Doroteja Vīrere (Itālija). Vēl labāko trijniekā Marī Dorēna Abēra (Francija) un Gabriela Soukalova (Čehija). Baiba Bendika, kurai šī bija debija masu startā, šaušanā kļūdījās četras reizes un izcīnīja 22. vietu.

Par masu starta favorītēm tika uzskatītas sešas biatlonistes - vāciete Laura Dālmeiera, kopvērtējuma līdere Gabriela Soukalova, Kaisa Mekereinena (Somija), Marī Dorēna Abēra, Doroteja Vīrere un Franciska Hildebranda (Vācija). Baiba Bendika sprintā pārsteidza – piektā vieta, kas ļāva kvalificēties masu startam kā labākajai no tām, kas nav kopvērtējuma Top25. Latvija masu startā sievietēm nebija pārstāvēta gandrīz astoņus gadus.

Pirmo šaušanu nekļūdīgi veica 13 biatlonistes, starp kurām arī Franciska Hildebranda, Gabriela Soukalova, Marī Dorēna Abēra, Miriama Gesnere un Baiba Bendika). Dorotejai Vīrerei un Laurai Dālmeierai pa vienai kļūdai, bet Kaisa Mekereinena kļūdījās trīs reizes. Par līderi kļuva Hildebranda.

Otrajā šaušanā precīzas turpināja būt Dorēna Abēra, Hildebranda, Selija Emonjē (Francija), ieņemot vietas labāko trijniekā. Ceturtā bija Vīrere, kura šoreiz bija precīza. Vadošās piecas biatlonistes bija nepilnu astoņu sekunžu attālumā (piecinieku noslēdza Soukalova, kurai 10/10 šaušanā).

Trešajā šaušanā pilnīgi precīzas bija Vīrere, Dorēna Abēra un Soukalova. Par līderi kļuva Vīrere, kurai pēc 1.8 sekundēm sekoja Dorēna Abēra, bet Soukalova noslēdza trijnieku (+10.1). Emonjē divas kļūdas, Hildebrandai viena kļūda un atkāpšanās uz ceturto vietu.

Pēdējā šaušanā nekļūdījās Vīrere, kamēr pa kļūdai gan Dorēnai Abērai, gan Soukalovai. Vīreres pārsvars pār sekotājām sasniedza attiecīgi 30.6 un 38.8 sekundes.

Uzvaru izcīnīja Vīrere, kurai tā ir trešā uzvara augstākā līmeņa individuālajās sacensībās (pirmā uzvara masu startā), otrā vieta Dorēnai Abērai, bet trijnieku noslēdza Soukalova. Vēl labāko sešiniekā Mekereinena (šaušanā 16/10), Hildebranda un Anē Beskona (Francija).

Baiba Bendika pirmajā šaušanā guļus nekļūdījās un pakāpās uz 13. vietu, otrajā aplī uz brīdi izdevās pakāpties uz 12. vietu, bet viena kļūda otrajā šaušanā piespieda atkāpties uz 16. vietu. Trešajā aplī Latvijas baitloniste atkāpās uz 20. vietu.

Diemžēl divas kļūdas pirmajā šaušanā stāvus liedza iespēju sasniegt jaunu labāko rezultātu masu startā Latvijas sieviešu biatlona vēsturē (20. vieta, ko sasniegusi Madara Līduma) – 22. rezultāts pēc trešās šaušanas. Viena kļūda arī pēdējā šaušanā (kopā 16/20) un 23. rezultāts. Bendikai 22. vieta masu startā, kas ir biatlonistes karjeras otrais labākais rezultāts.