Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevu pieviļ precizitāte - 21.vieta iedzīšanā

© F64

Pasaules kausa izcīņas 8. posms biatlonā šodien Preskailā (ASV) turpinājās ar 12.5 kilometru iedzīšanu vīriešiem. Iedzīšanā uzvarēja Martēns Furkads (Francija). Andrejs Rastorgujevs sāka labi, bet septiņas kļūdas šaušanā stāvus lika atkāpties uz 21. vietu.

Par iedzīšanas galvenajiem favorītiem tika uzskatīti Juhanness Bē (Norvēģija), kurš uzvarēja sprintā, un kopvērtējuma līderis Martēns Furkads (Francija). Labas izredzes arī Antonam Šipuļinam (Krievija), Tarjei Bē (Norvēģija), vāciešiem Erikam Leseram, Arndam Paiferam, kā arī Benediktam Dollam. Andrejs Rastorgujevs sprintā izcīnīja septīto vietu,

Pirmā šaušana būtiskas izmaiņas neviesa – pa reizei kļūdījās sprinta labāko trio – Juhanness Bē, Antons Šipuļins un Martēns Furkads. J.Bē saglabāja līderpozīcijas, bet uz otro vietu pakāpās M.Furkads. Andrejs Rastorgujevs šāva nekļūdīgi un pakāpās uz piekto vietu.

Otrajā šaušanā J.Bē bija pilnīgi precīzs, M.Furkads kļūdījās vienreiz, bet Šipuļins šoreiz bija precīzs. J.Bē pārsvars palielinājās līdz 35 sekundēm. Otrais bija Šipuļins, kuram sekoja Eriks Lesers (10/10). Rastorgujevs turpināja būt pilnīgi precīzs un pakāpās jau uz ceturto vietu, līderim zaudējot 43.3 sekundes. M.Furkads atkāpās uz piekto vietu.

J.Bē 5/5 pirmajā šaušanā stāvus un vēl vairāk izdevās palielināt pārsvaru (44 sekundes). Uz trešo šaušanu gandrīz vienlaikus ieradās Lesers, M.Furkads un Rastorgujevs. M.Furkads bija pilnīgi precīzs, pakāpjoties uz otro vietu. Šipuļins šāva nevainojami, ieņemot trešo vietu. Leseram divas kļūdas, bet Rastorgujevam veicās vissliktāk – trīs soda apļi. Pēc soda apļu veikšanas Rastorgujevam desmitais rezultāts.

J.Bē sagādāja intrigu – divas kļūdas pēdējā šaušanā pavēra izredzes konkurentiem. M.Furkads iespēju izmantoja – 5/5 un sacensību vadība. J.Bē sekoja pēc 7.9 sekundēm. Šipuļins kļūdījās vienreiz, nostabilizējoties trešajā pozīcijā. Pēdējā šaušanā Rastorgujevs bija precīzs tikai vienreiz – četri soda apļi un 22. rezultāts.

Uzvaru izcīnīja M.Furkads, kuram šī ir 48. uzvara augstākā līmeņa sacensībās. Otrais iedzīšanā J.Bē, kurš pirmoreiz šāda līmeņa sacensībās finišēja otrais (desmit pirmās vietas un viena trešā). Labāko trijnieku noslēdzaŠipuļins. Finišā Rastorgujevam 21. vieta.

10 kilometru iedzīšana sievietēm startēs plkst. 20:10 pēc Latvijas laika, iedzīšanai kvalificējusies Baiba Bendika, kura sprintā izcīnīja 15. vietu.