Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bendikai karjeras rekords iedzīšanā - 13. vieta

© Scanpix

Preskailā (ASV) Pasaules kausa izcīņas 8. posma ietvaros aizvadītas 10 kilometru iedzīšanas sacensības sievietēm. Uzvaru izcīnīja sprinta uzvarētāja Gabriela Soukalova (Čehija), turpinot panākumu sēriju – ne reizi šosezon zemāk par devīto vietu. Baiba Bendika šaušanā kļūdījās divas reizes un izcīnīja 13. vietu.

Par iedzīšanas galveno favorīti tika uzskatīta sprinta uzvarētāja un kopvērtējuma līdere Gabriela Soukalova, kura turpina uzrādīt izcilu stabilitāti. Soukalovas tuvākās konkurentes - Marī Dorēna Abēra (Francija), Kaisa Mekereinena (Somija) un Doroteja Vīrere (Itālija). Baiba Bendika sprintā nekļūdījās un izcīnīja 15. vietu.

Pirmajā šaušanā no sprinta Top7 kļūdījās tikai Dorēna Abēra – viens soda aplis, kas lika atkāpties uz septīto vietu. Sacensību vadību saglabāja Soukalova, kurai sekoja Sjūzena Danklī, Doroteja Vīrere, Kristina Guzika, Kaisa Mekereinena un Selīna Gasparina (Šveice).

Soukalovai 100% precizitāte arī otrajā šaušanā. Pēc nepilnām 12 sekundēm sekoja Vīrere, tālāk Dorēna Abēra un S.Gasparina, kuras arī bija nekļūdīgas. Mekereinena un Danklī kļūdījās pa reizei, noslēdzot labāko sešinieku.

Trešajā šaušanā biatlonistēm problēmas sagādāja spēcīgais vējš – pa trim kļūdām Soukalovai un Vīrerei, pa četrām S.Gasparinai un Dorēnai Abērai. Danklī un Guzika bija spiestas mērot pa diviem soda apļiem. Par līderi kļuva Vīrere, kurai pēc 2.3 sekundēm sekoja Soukalova. Vēl labāko sešiniekā Danklī, Mekereinena, Magdalēna Gvizdoņa (Polija), kura startēja 17. (šaušanā 14/15), un Guzika.

Ceturtajā šaušanā Soukalova bija pilnīgi precīza, atgūstot sacensību vadību, kamēr Vīrerei trīs kļūdas. Mekereinena nekļūdījās ne reizi, līderei zaudējot 25.6 sekundes. Trešā bija Guzika, kura šāva nekļūdīgi, bet aptuveni desmit sekunžu attālumā bija Danklī un Dorēna Abēra, kura šoreiz nekļūdījās.

Uzvaru izcīnīja Soukalova, kurai šī ir 12. uzvara augstākā līmeņa sacensībās. Otrā vieta Mekereinenai, bet labāko trijnieku noslēdza Dorēna Abēra.

Baiba Bendika sāka ar 5/5 pirmajā šaušanā, kas ļāva ar uzviju atgūt pirmajā aplī zaudētās pāris pozīcijas – 13. rezultāts. Arī otro reizi, šaujot no guļus stāvokļa, 5/5 Bendikai un jau 11. vieta. Bendika šaušanā stāvus nesteidzās, kas atmaksājās – tikai viena kļūda, kas ļāva atkal atgriezties 11. vietā, jo distancē dažas vietas bija zaudētas. Pēdējā šaušanā Bendikai viena kļūda un 13. rezultāts.

Bendika pēdējā aplī nosargāja pozīcijas un izcīnīja 13. vietu, kas ir jauns karjeras rekords iedzīšanā. Slēpojumā Bendikai šoreiz 32. rezultāts, ātrākais bija pēdējais aplis, kurā 16. rezultāts.

Pasaules kausa izcīņas 8. posms noslēgsies ar stafetēm, kas norisināsies bez Latvijas biatlonistu dalības. Pasaules čempionāts no 3. līdz 13. martam norisināsies Holmenkollenā (Norvēģija).