Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Elīza Cauce izcīna pārsteidzošu sudrabu Eiropas čempionātā

© F64

Altenbergas trasē Vācijā šodien Pasaules kausa posma ietvaros turpinās Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Latvijas labākā kamaniņniece Elīza Cauce (25) pēc pirmā brauciena atradās neticami augstajā 1. vietā, bet noslēgumā mūsu sportiste izcīnīja sudraba medaļu.

Eiropas čempionāts ir arī Pasaules kausa posms, taču šodien galvenā uzmanība eiropietēm. Pirmajā braucienāElīza Cauce pārsteidzoši uzrādīja labāko laiku (53.283), apsteidzot arī varenās vācietes. Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Natālija Gaisenbergere tagad ar 53.607 ieņēma vien septīto pozīciju. Savukārt mūsu Kendija Aparjode pēc pirmā brauciena bija 16. vietā (no 18).

Sacensības turpinājās ar izšķirošo otro braucienu, kur mūsējā brauca pēdējā. Bija bažas, vai latviete izturēs spriedzi un šādā situācijā spēs parādīt savu labāko sniegumu, taču Elīza Cauce veica labu braucienu un godam nopelnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļu, kas ir viņas karjeras augstākais individuālais sasniegums.Kendija Aparjode starp eiropietēm ierindojās 13. pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms šodienas sacensībām Elīza Cauce atradās astotajā vietā, līdzšinējos sezonas posmos viņa vienmēr bija starp labākajām, taču uz pjedestāla netika ne reizi.

Kā jau ziņots, vakar Eiropas vīriešu ieskaitē labākais no mūsējiem bija Artūrs Dārznieks, kurš izcīnīja 14. vietu, savukārt divniekos Andris Šics un Juris Šics finišēja 5. pozīcijā. Latvijas otrā labākā kamaniņu braucēja Ulla Zirne šoreiz nekvalificējās kontinentālajām meistarsacīkstēm.

Šodien plkst. 13:00 notiks komandu stafete, kur Latvijas izlase kotējas kā pretendente uz pjedestālu. Pasaules kausa kopvērtējumā mūsu stafetes komanda ir trešajā vietā, bet Eiropas ieskaitē ieņem 2. vietu.