Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Prezidents sveic kamaniņu braucējus ar panākumiem Eiropas čempionātā

© Scanpix

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir apsveicis Latvijas kamaniņu sporta komandu un īpaši Elīzu Cauci ar lieliskajiem panākumiem Eiropas čempionātā kamaniņu sportā Altenbergas trasē.

"Elīzas Cauces vicečempiones tituls individuālajās sacensībās, kas ir mūsu sportistu augstākais šāda veida sasniegums kopš neatkarības atgūšanas, un komandas - Elīzas Cauces, Artūra Dārznieka, Andra un Jura Šicu - izcīnītā sudraba godalga apliecina mūsu sportistu iespējas pārvarēt grūtības, viņu mērķtiecību un darbaspējas. Šodien vēlreiz esam guvuši apliecinājumu tam, ka Latvijas un mūsu cilvēku panākumiem nav robežu un mēs ar pamatīgu darbu un talantu varam būt starp pasaules līderiem. Esmu pārliecināts, ka šodien daudzi Latvijas sporta līdzjutēji lepojas ar mūsu kamaniņu braucējiem," sacījis Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēris, ka paldies par panākumu Eiropas čempionātā jāsaka arī visai kamaniņu komandai, kas ilgstoši ar lielu neatlaidību un patiesu degsmi ir strādājuši, lai Latvijas vārds pasaulē izskanētu iespējami plaši.

Kā ziņots, Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa astotajā posmā, kas vienlaicīgi ir Eiropas čempionāts, svētdien izcīnīja sudraba medaļu, pirmo reizi sezonā individuālajās sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla.

Cauce pēc lieliska pirmā brauciena ierindojās līderpozīcijā, bet 0,056 sekundes no viņas atpalika Krievijas sportiste Tatjana Ivanova, kamēr vēl divas sekundes simtdaļas lēnāka bija vāciete Tatjana Hifnere.

Savukārt otrajā braucienā Cauce veica ceturto ātrāko braucienu, kas viņai lika atkāpties uz otro pozīciju. Par čempioni tika kronēta Hifnere, kura Cauci apsteidza par 0,211 sekundēm. Savukārt bronzas godalgu izcīnīja Ivanova, kura no Hifneres atpalika par 0,313 sekundēm.