Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvija pārbaudes spēlē zaudē Šveicei

© F64

Latvijas izlase, kas 39. minūtē atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru, pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta izbraukumā ar 3:4 piekāpās Šveicei.

Latvijas izlase pirmās trešdaļas ievadā tika atalgota par centību - uz vārtiem lauzās vakar savainojuma dēļ malā palikušais Kaspars Saulietis, sekoja vēl viens pārkāpums laukuma saimnieku izpildījumā, un 15 sekundes varējām spēlēt vairākumā pieci pret trim. Tomēr tas nepalīdzēja tikt pie metieniem, un pēc neizmantotās iespējas iniciatīva nonāca Šveices valstsvienības rokās.

Vairākumā no labās puses spēcīgu metienu izdarīja Nacionālās hokeja līgas kluba Monreālas "Canadiens" uzbrucējs Svens Andrigeto, un ripa pēc šāviena lidoja dažus centimetrus virs Edgara Masaļska sargātā cietokšņa. Latvijas izlases vārtsargs uzdevumu augstumos bija pāris mirkļus vēlāk, pēc piespēles gar vārtiem paspējot pārvietoties un tiekot galā ar Marka Vīzera raidījumu.

22. minūtē latvieši pēc izturēta mazākuma izvirzījās vadībā ar 1:0. Pretuzbrukumā divi pret vienu Andris Džeriņš izšķīrās par metienu un ielika ripu tālajā devītniekā, gūstot sestos vārtus astoņos pārbaudes mačos. Apetīte rodas ēdot, un mūsējie ar jaunu sparu metās uz priekšu.

Mazākumā Zemgus Girgensons atrada Kasparu Daugaviņu, bet komandas kapteiņa metienu tukšos vārtos bloķēja aizsargs. No distances šāva aizsargs Kristaps Sotnieks, bet augšējā stūrī lidojošo ripu skaistā stilā tvēra Reto Berra no Kolorado "Avalanche". Tāpat izdevās izgājiens trijatā pret vārtsargu, taču Kristiāns Rubīns neveiksmīgi piespēlēja Edgaram Kuldam slidās, paliekot bez metiena.

Spiediens panākumiem vainagojās nepilnas divas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām, Šveices izlasi sodot par spēli ar augstu paceltu nūju aiz Latvijas vārtiem pret Ralfu Freibergu. Vairākumā Roberts Bukarts atrada Miķeli Rēdlihu, kurš nekavējoties nogādāja ripu līdz Oskaram Cibuļskim, un viņš kombināciju pabeidza ar netraucētu metienu no vidējas distances - 2:0.

Tomēr 21 sekundi līdz trešdaļas beigām vārtu priekšā tika nogulēts Juliāns Vokers, kurš saņēma piespēli un neatstāja Masaļskim nekādas cerības. Vēl vairāk - pašā noslēdzošās trešdaļas ievadā Šveices valstsvienība panāca 2:2. Līno Marčīni pēc lieliskas partnera piespēles meta no kreisā iemetiena apļa bez ripas apturēšanas un trāpīja tuvajā stūrī.

Pēc trieciena Latvijas izlases hokejisti nesabruka, bet turpināja cīnīties, un Kulda otro dienu pēc kārtas aiz vārtiem atbruņoja aizsargu un nokārtoja vārtu guvumu partnerim. Ja vakar tas bija aizsargs Edgars Siksna, tad šodien izcēlās Rodrigo Ābols, kurš pēc māņu kustības viltīgi palaida ripu zem vārtsarga kājsarga - 3:2. Tomēr laukuma saimnieki ātri atguvās, Gregorī Hofmanam no zonas vidus pārspējot Masaļski ar spēcīgu metienu un panākot izlīdzinājumu.

Turpinājumā komandas apmainījās bīstamiem momentiem, un labākas iespējas bija tieši Latvijas izlasei, uzbrukuma smailē nonākot Gunāram Skvorcovam, Kasparam Daugaviņam un Girgensonam. Tomēr uzvaru izcīnīja laukuma saimnieki. 58. minūtē pretuzbrukumā aizskrēja Matiass Bībers, kurš pirms piecām minūtēm laukumā nākušo Elvi Merzļikinu pārspēja ar metienu tuvajā stūrī - 4:3.

Latvijas izlasei nākamā spēle 6. maijā pasaules čempionātā pret Zviedrijas valstsvienību.