Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Penguins" uzvar papildlaikā

© SCANPIX

Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā trešo uzvaru izcīnījusi Pitsburgas „Penguins”, kas ar 3:2 papildlaikā pieveica regulārās sezonas labāko komandu Vašingtonas „Capitals”. Uzvaras vārti Patrika Hornkvista izpildījumā.

Visas „Penguins” un „Capitals” sērijas spēles noslēgušās ar tikai vienu vārtu starpību (3:4, 2:1, 3:2), un izņēmums nebija arī šodienas spēle, kurā nevarēja piedalīties Pitsburgas aizsargs Kriss Letangs. Viņš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju par pārkāpumu iepriekšējā mačā pret „Capitals” uzbrucēju Markusu Johansonu. Savukārt Vašingtonai joprojām nevarēja spēlēt Brukss Orpiks, kurš iepriekš saņēma trīs spēļu diskvalifikāciju un nevarēs iziet laukumā arī sērijas piektajā, iespējams, noslēdzošajā spēlē.

Kopš uzvaras pirmajā spēlē „Capitals” šajā sērijā nebija izvirzījusies vadībā ne uz mirkli, taču šis fakts tika mainīts jau spēles trešajā minūtē, kad ar fantastiski precīzu metienu izcēlās Džejs Bīgls. Viņš pirmais nokļuva pie pretinieku zonā iemestas ripas un ar pirmo pieskārienu raidīja to vārtu pašā devītniekā no ļoti asa leņķa.

Drīz gan sekoja „Penguins” atbilde, kas varbūt nebija tikpat efektīga, taču rezultātu 1:1 panāca tik un tā. Desmitajā minūtē pēc Trevora Deilija metiena ripa atsitās pret aizsargu un izslīdēja starp „Capitals” vārtsarga Breidene Holtbija kājsargiem. Šo vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja Sidnijs Krosbijs, kuram tas bija pirmais punkts sērijā. Pirmās kārtas sērijā pret „Rangers” Krosbijs piecās spēlēs savāca astoņus punktus.

Komandas apmainījās vārtu guvumiem arī otrajā periodā, kad vispirms Mets Kalens realizēja veiksmīgi radušos izgājienu viens pret vienu, bet Džons Kārlsons sagaidīja ripu vārtu priekšā pēc partneru cīņas laukuma stūrī un izcēlās ar precīzu metienu pašā vārtu augšējā stūrī. Pieredzējušajam Kalenam trešajā periodā bija iespēja kļūt par mača varoni, taču viņa metiens trāpīja pa vārtu pārliktni. „Penguins” pamatlaika izskaņā vēl tika pie vairākuma, taču savas iespējas vairākumā šonakt neizmantoja neviena komanda, un otro reizi sērijā nācās spēlēt pagarinājumu.

Šoreiz gan tas neizvērsās īpaši ilgs. Jau 63. minūtē uzvaras vārtus guva Patriks Hornkvists, ļaujot Pitsburgai izvirzīties sērijā vadībā 3-1 un nostādot Vašingtonu uz izkrišanas sliekšņa. Šajā epizodē nepārliecinoši nospēlēja „Capitals” aizsargs Maiks Vēbers, kurš centās apturēt ripu savu vārtu priekšā, taču tā aizslīdēja līdz Hornkvistam, un 29 gadus vecais zviedrs neko lieki negaidīja, uzreiz metot precīzi vārtos. Hornkvists šosezon „play-off” deviņās spēlēs guvis jau piecus vārtus, kā arī izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

Sērijas piektā spēle notiks Vašingtonā pēc trim dienām. Lai „Capitals”, kas regulārajā sezonā ieguva par 16 punktiem vairāk nekā „Penguins”, iekļūtu nākamajā kārtā, tai nepieciešamas trīs uzvaras pēc kārtas. Pretējā gadījumā „Penguins” pēc triju gadu pārtraukuma atkal sasniegs Austrumu konferences finālu.