Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Kopā paliek gan Ķēniņš, Girgensons un Daugaviņš, gan Galviņš un Siksna

© f64

Jau rīt Krievijas galvaspilsētā Maskavā Latvijas hokeja izlase uzsāks pasaules čempionātu ar spēli pret Zviedriju, bet treniņā dienu pirms mača iespēlēti potenciālo uzbrucēju un aizsargu virknējumi.

Kopš Ronalda Ķēniņa pievienošanās Latvijas izlases pirmais virknējums palicis nemainīgs - viņš, komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš un Zemgus Girgensons. Sākotnēji vieta malā bija paredzēta Mikam Indrašim, kurš muguras savainojuma dēļ nedevās uz pēdējiem pārbaudes mačiem, un viņš slidoja kopā ar Gunāru Skvorcovu un Gintu Meiju kā centra uzbrucēju.

Ceturtajā virknējumā būs divi debitanti - Māris Bičevskis un Edgars Kulda. Viņiem pievienosies Rodrigo Ābols, kurš pirmo maču pasaules čempionātā aizvadīja pērn. Lielāko daļu vingrinājumu no malas skatījās Vitālijs Pavlovs un Aleksejs Širokovs. Sarunā ar portālu Sportacentrs.comvalstsvienības treneris Kārlis Zirnis atklāja, ka tiks pieteikti septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji.

Aizsardzībā Guntis Galviņš veido vienu pāri ar debitantu Edgaru Siksnu, bet no ribu savainojuma atlabušais Aleksandrs Jerofejevs trenējās kopā ar Kristapu Sotnieku. Nodarbības pirmajā daļā uzsvars tika likts uz ātruma atgūšanu, augstā tempā pildot dažādus uzdevumus, bet otrajā pusē uzmanība tika pievērsta vairākumam un mazākumam.

Galvenais treneris Leonīds Beresņevs treniņā nepiedalījās, jo vienlaikus notika arī sapulce, kurā tika vēstīts par dažādām formalitātēm, piemēram, tiesāšanu, tāpēc iniciatīvu uzņēmās Ģirts Ankipāns. Savukārt Zirnis norādīja, ka izanalizēti Zviedrijas pēdējie trīs mači, pagaidām lielāko uzmanību pievēršot pretinieku spēlei nevienādos sastāvos.

Spēlētāju virknējumi dienu pirms spēles pret Zviedriju


Aizsargi: Guntis Galviņš un Edgars Siksna, Kristaps Sotnieks un Aleksandrs Jerofejevs, Oskars Cibuļskis un Ralfs Freibergs, Jānis Andersons un Maksims Širokovs.


Uzbrucēji: Ronalds Ķēniņš, Zemgus Girgensons un Kaspars Daugaviņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Roberts Bukarts, Miks Indrašis, Gints Meija un Gunārs Skvorcovs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis un Rodrigo Ābols, Vitālijs Pavlovs un Aleksejs Širokovs.
Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins un Jānis Kalniņš.

Latvijas un Zviedrijas cīņa pasaules čempionāta atklāšanā rītdien sāksies pulksten 16:15.

Pasaules čempionāts Krievijā norisināsies no 6. līdz 22. maijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs pret Zviedriju, Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju. Turnīru latvieši uzsāks 6. maijā ar spēli pret Zviedrijas valstsvienību.