Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Vecpils avārijā cietušais Eduards Iesalnieks slimnīcā paliks līdz pirmdienai

© autocross.lv

Lai arī sociālie mediji jau sestdien mutuļoja ar pašizgudrotiem spriedumiem par avāriju, Latvijas un Baltijas autokrosa čempionātu Vecpils posma Open 2500 klases otrās kvalifikācijas brauciena avārijā iesaistītie sportisti Eduards Iesalnieks un Jānis Kozlovskis situāciju uztver piezemēti. Iesalnieks tiks paturēts Liepājas slimnīcā līdz pirmdienai, kad viņu cītīgāk apskatīs ārsti.

“Esmu ļoti pateicīgs mūsdienu autokrosa sportistu drošības prasībām, jo tās man ļoti palīdzēja,” saka sportists . “Nesen iegādājos jaunākās paaudzes sporta sēdekli ar tā sauktajām ausīm, kuras pasargā braucēju no sānu triecieniem. Mašīnas drošības karkass izturēja, viss nostrādāja. Pašlaik mediķi pārbaudījuši man galvu, jo bija aizdomas par satricinājumu. Taču viss kārtībā. Vienīgās apstiprinājušās aizdomas ir par viena skriemeļa iespējamu plīsumu. Šobrīd mani no slimnīcas vēl neizraksta, jo gaidīsim pirmdienu, kad ārsti mani apskatīs padziļinātāk. Jūtos labi, paldies visiem par laba vēlējumiem! Pati avārija bija… neveiksmīga, muļķīga. Taču tā gadās.”

Jānis Kozlovskis, kurš avārijā arī apmeta kūleni, skaidro savu piedzīvojumu: “Redzēju, kā man priekšā gaisā paceļas Eduarda mašīna. Mēģināju saprast, uz kuru pusi braukt, jo nebija skaidrs, kur tā kritīs. Kamēr skatījos uz viņa lidojumu, nepamanīju, ka pats vienkārši taisni dodos valnī. Kad atdūros pret trases malu, jau biju tikai pasažieris. Labi, ka mums viss kārtībā. Paldies komandai, kura ne tikai saveda kārtībā manu mašīnu uz finālbraucienu, bet pat palīdzēja izcīnīt otro vietu šajā Latvijas čempionāta posmā!”