Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš atkāpjas uz 7.vietu olimpiskajā atlasē

© FIVB

Latvijas labākie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš olimpiskās atlases rangā noslīdējuši uz 7. pozīciju, taču faktiski jau ir kvalificējušies. Savukārt mūsu Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tagad oficiāli zaudējuši cerības kvalificēties pēc ranga.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš ieguva 17. vietu Maskavas "Grand Slam" un nopelnīja 240 ranga punktus. Pēc šī turnīra mūsējie olimpiskās atlases rangā atkāpās no 5. uz 7. vietu. Pēdējā laikā mūsu pludmales volejbolistiem nesekmējas mačos ar augsta līmeņa pretiniekiem. Kā zināms, Latvijas vadošais duets bija pasaules ranga līderi 2013. un 2014. gadā, bet tolaik vēl nebija izveidots olimpiskās kvalifikācijas rangs.

Latvijas otrs labākais duets Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža minētajā Maskavas turnīrā finišēja 25. vietā un nopelnīja 160 ranga punktus. Pļaviņš un Regža tagad zaudējuši pat teorētisku cerību kvalificēties pēc ranga.

Olimpiskajā atlasē vēl atlikuši divi ieskaites turnīri - šonedēļ Eiropas čempionāts un pēc tam arī Hamburgas "Major". Kvalifikācija pēc olimpiskā ranga notiks līdz 12. jūnijam. Šobrīd jau ir skaidrs, ka Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš kvalificēsies pēc ranga. Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam nāksies cīnīties Kontinentālā kausā: 23.-26. jūnijā tur nestartēs spēcīgākie dueti, taču olimpisko ceļazīmi iegūs tikai uzvarētāji.